Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στόχος η προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Απρίλιος 2002, 00:00

Η περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό, αποτελεί κύριο στόχο του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς<...> η Ελλάδα αποτελεί για την Κίνα<.>

την κύρια υποψήφια χώρα επίσημου τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρέσβης της Κίνας κ. Zhen Jianguo επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο τη Σαντορίνη, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γιάννη Πατέλη και τον έπαρχο Άγγελο Ρούσο, όπου εντυπωσιάστηκε από την τουριστική υποδομή του κυκλαδίτικου νησιού και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Επίσης, με στόχο την τουριστική συνεργασία, 15μελής κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Ανάπτυξης (υφυπουργό Τουρισμού) Yu Guangzhou, θα επισκεφτεί την Ελλάδα από 7 έως 13 Μαΐου, που θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλο και τον υφυπουργό Δημήτηρη Γεωργακόπουλο. Στη συνέχεια η κινεζική αντιπροσωπεία θα ακολουθήσει ένα οδοιπορικό στην Αρχαία Ολυμπία, την Επίδαυρο και την Κρήτη.

Η σύσφιγξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων θα κορυφωθεί με την επίσκεψη στη χώρα μας του α΄ αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Κίνας Kou Li Langing από 17 έως 22 Μαΐου, που θα επικεντρωθεί στις επίσημες συναντήσεις του κινέζου αξιωματούχου με την ελληνική πολιτική ηγεσία και τον υπουργό Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο Κινέζος αξιωματούχος θα επισκεφθεί επίσης την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top