Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Χωρίς πλέον αρνητικό τεστ COVID-19 η είσοδος στην Ιταλία από Ελλάδα, Κροατία και Μάλτα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Οκτώβριος 2020, 16:58

Συνιστάται σε όσους θα ταξιδέψουν στην Ιταλία να κατεβάσουν την εφαρμογή 'Immuni', η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προειδοποιήσει τους χρήστες για τυχόν έκθεση σε κίνδυνο, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικοί.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, από χθες, 8 Οκτωβρίου 2020 δεν απαιτείται πλέον αρνητικό τεστ για την είσοδο στην Ιταλία, για ταξιδιώτες από την Ελλάδα, την Κροατία και τη Μάλτα.

Συνιστάται σε όλους τους πολίτες που σκοπεύουν να επιστρέψουν ή να επισκεφθούν την Ιαλία να διαβάσουν προσεκτικά τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνους Συνεργασίας της Ιταλίας, καθώς και τις πληροφορίες στο portal Viaggiare Sicuri. Υπενθυμίζεται επίσης και η επίσημη πλατφόρμα της ΕΕ reopen.europa.eu.

Το έντυπο υπεύθυνης δήλωσης που δικαιολογεί τη μετακίνηση σε περιπτώσεις εισόδου στην Ιταλία από το εξωτερικό (πρέπει να παραδοθεί στον μεταφορέα – π.χ. αεροπορική εταιρεία, υπεύθυνο πλοίου – όταν κάποιος δεν εισέρχεται στην Ιταλία με ίδια μέσα), είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας.

Συνιστάται να συμβουλεύονται οι ενδιαφερόμενοι τις ιστοσελίδες των Διπλωματικών Αρχών της Ιταλίας στις χώρες διέλευσης ή την ιστοσελίδα Viaggiare Sicuri για να εξακριβώνεται τυχόν παρουσία περιοριστικών μέτρων ή προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση ή μη της διέλευσης.

Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και τα μέτρα που υιοθετούν οι Ελληνικές Αρχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία ορισμένων γιατρών αναφοράς που μιλάνε ιταλικά. Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε επίσης να συμβουλεύεστε τις σχετικές Συχνές ερωτήσεις που παραθέτονται από την Πρεσβεία.

Σε συνέχεια των πολυάριθμων αιτημάτων που απευθύνονται στην Πρεσβεία της Ιταλίας, σχετικά με την κατάσταση του κορωνοϊου στην Ελλάδα και τον τρόπο εισόδου στην Ιταλία μετά την Απόφαση της 12ης Αυγουστου, η πρεσβεία επισημαίνει ότι δεν μπορεί να διασφαλίσουμε άμεση απάντηση σε ερωτήματα που απαντώνται μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας ή μέσω των συχνών ερωτήσεων. Για πληροφορίες σχετικές με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Προξενικού τμήματος της Πρεσβείας της Ιταλίας, υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον αριθμό ανάγκης μόνο σε περιπτώσεις άμεσης και επιτακτικής ανάγκης (σοβαρά ατυχήματα, φυλάκιση, κ.λπ.).

Συνιστάται σε όσους θα ταξιδέψουν στην Ιταλία να κατεβάσουν την εφαρμογή “Immuni”, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προειδοποιήσει τους χρήστες για τυχόν έκθεση σε κίνδυνο, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικοί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top