Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιαματικός τουρισμός

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Τατιάνα Ρόκου - 12 Οκτώβριος 2020, 09:56

Μέχρι στιγμής οι φυσικοί πόροι που έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικοί είναι 75.


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού που αφορούσε στα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού. Συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μάρκος Δανάς.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου των ιαματικών πηγών.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος τόσο η σημερινή κατάσταση στην εποχή του κορωνοϊού, όσο και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια. Βάρος δόθηκε στη χορήγηση των ειδικών σημάτων λειτουργίας και στη χρηματοδότηση των υποδομών εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως “ήρθε η ώρα ο Τουρισμός Υγείας της χώρας μας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”, ενώ ο κ. Γαρδέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “ο ΣΔΙΠΕ θα σταθεί αρωγός στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας μας”.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία έχει πληθώρα ιαματικών πηγών και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επισήμως. Μέχρι στιγμής οι φυσικοί πόροι που έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικοί είναι 75 και αξίζει να σημειωθεί πως 12 από αυτούς έχουν αναγνωριστεί μόλις μέσα σε 13 μήνες, επί υπουργίας του κ. Θεοχάρη.
Υπουργείο Τουρισμού

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top