Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Ευρωπαίοι έχουν όρεξη για ταξίδια, αλλά αυτή 'κόβεται' από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Τάσεις

Οι Ευρωπαίοι έχουν όρεξη για ταξίδια, αλλά αυτή 'κόβεται' από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Πάνω από ένας στους δύο ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν τους επόμενους έξι μήνες, με την πλειοψηφία (80%) να ταξιδεύει εντός Ευρώπης. Η υγεία και η ασφάλεια (21%) μαζί με την έλλειψη άγχους (14%) είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τους Ευρωπαίους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, αλλά το άγχος για έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να βάλει πολύ κόσμο σε αναμονή για τα αναμενόμενα ταξίδια του, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) στο πλαίσιο ενός έργου με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την πρώτη από έξι μηνιαίες αναφορές που υπολογίζουν τις βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές προθέσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών από 10 αγορές μεγάλου “όγκου”, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα και να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 στα ταξίδια στην Ευρώπη. Η έκθεση παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τύπων προορισμών και εμπειριών, περιόδων διακοπών και ανησυχιών σχετικά με τα ταξίδια τους επόμενους μήνες.

Παρά την πανδημία, οι Ευρωπαίοι παραμένουν αισιόδοξοι για τα ταξίδια
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54%) δηλώνει ότι σκοπεύει να ταξιδέψει τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 26% δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι το Νοέμβριο του 2020. Τα ταξίδια εντός της Ευρώπης είναι η κορυφαία επιλογή, με το 41% να προτίθεται να συνεχίσει τα ταξίδια εσωτερικού και το 39% σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, οι χώρες που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον COVID-19 εξακολουθούν να είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Για αυτούς που σχεδιάζουν να ξαναρχίσουν σύντομα ταξίδια, οι πιο ελκυστικοί τύποι ταξιδιών αναψυχής είναι οι διακοπές “sun & beach” (25%), ακολουθούμενες από τις αποδράσεις στην πόλη (19%) και τα ταξίδια στη φύση / σε εξωτερικούς χώρους (16%).

Οι Ευρωπαίοι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια (21%) στα ταξίδια τους, αλλά επίσης λαμβάνουν υπόψη τους την ηρεμία και τη χαλάρωση που προσφέρουν (14%) καθώς και την προσιτή τιμή (13%). Από άποψη υγείας, το 20% θεωρεί ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι ο λιγότερο ασφαλής τύπος ταξιδιού. Για όσους έχουν βραχυπρόθεσμα ταξιδιωτικά σχέδια, κανένας παράγοντας δεν είναι πιο σημαντικός για τη λήψη αποφάσεων από τις ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης (11%), την κοινωνική απόσταση στις πτήσεις και τις μεταφορές (9%) και τους πλήρως καταργημένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς (9%).

Το άγχος για τα ταξίδια παραμένει υψηλό, καθώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν περίπλοκους περιορισμούς και μια επίμονη πανδημία. Η έκθεση της ETC διαπίστωσε ότι πρωταρχικές ανησυχίες για όσους προτίθενται να ταξιδέψουν βραχυπρόθεσμα είναι τα μέτρα καραντίνας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (15%), ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 (12%), η πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος στον προορισμό (11 %) και μεταβαλλόμενοι / απρόβλεπτοι περιορισμοί ταξιδιού (10%).

Συντονισμός των ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών κανόνων: Μια επείγουσα ανάγκη
Η πρώτη έκθεση της ETC δείχνει ότι οι καραντίνες, οι αλλαγές στους κανονισμούς των συνόρων και οι ασαφείς πολιτικές κράτησης και ακύρωσης δημιουργούν εμπόδια στους ερωτηθέντες σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα ταξιδιωτικά τους σχέδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συντονίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες και κανονισμούς χωρίς καθυστέρηση.

“Η έκθεση δείχνει σαφώς ότι η όρεξη των Ευρωπαίων για ταξίδια είναι ισχυρή, αλλά επίσης αναστέλλεται από κατανοητές ανησυχίες για την υγεία και μια αποθαρρυντική σειρά κανόνων και περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ETC Eduardo Santander. “Μια εναρμονισμένη προσέγγιση και ο εξορθολογισμός των ταξιδιωτικών κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μόνη λύση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την έναρξη της ανάκαμψης των ταξιδιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024