Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Τα κοινά πρωτόκολλα στο επίκεντρο των συναντήσεων του Χ. Θεοχάρη με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Τατιάνα Ρόκου - 14 Οκτώβριος 2020, 09:31

H επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού στις Βρυξέλλες έγινε την ημέρα κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η σύσταση Συμβουλίου για το συντονισμό και την ομογενοποίηση δεδομένων, κατηγοριοποιήσεων και περιορισμών στις μετακινήσεις.


“Tώρα είναι η ώρα, με τα νέα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, με τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα πια τεστ να σχεδιάσουμε τη νέα τουριστική χρονιά. Δε μπορεί και δεν πρέπει το 2021 να ξαναζήσει ο τουρισμός  όσα έζησε το 2020”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του ΠΟΤ κ. Χάρης Θεοχάρης, ολοκληρώνοντας τη σειρά επαφών που είχε στις Βρυξέλλες με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού υπό τον γενικό γραμματέα Zurab Pololikashvili.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Pololikashvili και Θεοχάρης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Επίτροπο Eσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.

H επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε την ημέρα κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σύσταση για το συντονισμό και την ομογενοποίηση δεδομένων, κατηγοριοποιήσεων και περιορισμών στις μετακινήσεις, γεγονός το οποίο σχολίασε ο Έλληνας υπουργός χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πολύ θετικό βήμα “που πρέπει να πλαισιωθεί και με ακόμη εντονότερες προσπάθειες για να υπάρξει η πολυπόθητη ενοποίηση των διαδικασιών σε όλες τις χώρες. Η φετινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά, μια ελπιδοφόρα όμως χρονιά και μια χρονιά στην οποία  θα πρέπει να ξαναδούμε τους κοινούς κανόνες  για να θέσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον από την επόμενη χρονιά” και συμπλήρωσε ότι “σύσταση είναι ένα καλό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας. Πρέπει όλες οι χώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο ρόλος της Επιτροπής θα πρέπει να είναι τέτοιος, ώστε να καταφέρει να ομογενοποιήσει και να φέρει τις αντίθετες απόψεις στο ίδιο τραπέζι”.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, καθώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την Ευρώπη- η οποία σύμφωνα με τον ΠΟΤ είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του πλανήτη-  και η Ε.Ε. έχει τη δυνατότητα να επιδείξει το κύρος και την ηγετική της ικανότητα θεσπίζοντας de facto πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Sassoli, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι “τώρα είναι η ώρα της δράσης και της συνεργασίας για την ανάκαμψη, για τις δουλειές, για την ευημερία αλλά εν τέλει και για την υγειονομική ασφάλεια”, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφώνησε για την ανάγκη νέων, γρήγορων τεστ που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις και εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για τις  πέντε προτάσεις που έχει καταθέσει ο Έλληνας υπουργός για την ανάκαμψη του τουρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε τόσο η συνάντηση με τον κ. Σχοινά όσο και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Breton με τους οποίους ο κ. Θεοχάρης συζήτησε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να μετριαστούν στο δυνατό οι συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στο να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top