Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Έλ. Κουντουρά: 'Να μη διακινδυνεύσουμε το ασφαλές δημόσιο σύστημα εναερίας κυκλοφορίας στην Ευρώπη'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Οκτώβριος 2020, 11:01

'Είναι λάθος να χρησιμοποιείται ο στόχος καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής για να προωθούνται μέτρα με στόχο το άνοιγμα της αγοράς σε ιδιώτες και την περικοπή κόστους', ανέφερε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Κριτική άσκησε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά στη νέα πρόταση της Κομισιόν για την αλλαγή  του νομοθετικού πλαισίου για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (Single European Sky) που παρουσίασε η Επίτροπος Μεταφορών Adina-Ioana Vălean στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός αφορά στους κοινούς κανόνες για τις αερομεταφορές και την αεροπορική κίνηση στην ΕΕ.

Στην παρέμβασή της η κα Κουντουρά εξέφρασε τη στήριξή της στις διατάξεις που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των καθυστερήσεων των πτήσεων.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πρόταση της Επιτροπής θα έπρεπε να βασίζεται σε επικαιροποιημένη μελέτη επιπτώσεων, που να λαμβάνει υπόψη τα πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά της πανδημίας του COVID-19.

Προβληματισμό επίσης δημιουργεί το γεγονός ότι η πρόταση περιλαμβάνει και μια σειρά από μέτρα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, αλλά στοχεύουν στο άνοιγμα της αγοράς ορισμένων υπηρεσιών διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.

“Είναι λάθος να χρησιμοποιείται ο στόχος καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής για να προωθούνται μέτρα με στόχο το άνοιγμα της αγοράς σε ιδιώτες και την περικοπή κόστους. Ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, που σχετίζεται πάνω απ’όλα με την ασφάλεια, όσο οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη προς την Επίτροπο τόνισε ότι “δεν αξίζει να διακινδυνεύσουμε ένα ασφαλές και αποδοτικό δημόσιο σύστημα, το οποίο εξασφαλίζει σήμερα τόσο προσιτά εισιτήρια όσο και ασφαλείς ευρωπαϊκούς ουρανούς, γιατί εσείς θεωρείτε ότι με το άνοιγμα των αγορών θα μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών αυτών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top