Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Τα ισπανικά νησιά δημιουργούν αεροπορικούς 'διαδρόμους' με ευρωπαϊκές χώρες

Τατιάνα Ρόκου - 14 Οκτώβριος 2020, 12:32

Βαλεαρίδες και Κανάρια θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να εισέλθουν χωρίς τεστ κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα προέλευσής τους έχει λιγότερα από 50 κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 14 ημέρες.


Οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι πρόκειται να δημιουργήσουν αεροπορικούς “διαδρόμους” με ευρωπαϊκές χώρες, με δωρεάν τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θέτει η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να εισέλθουν χωρίς τεστ κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα προέλευσής τους έχει λιγότερα από 50 κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Οι αφίξεις από χώρες με 50 ή περισσότερα κρούσματα COVID-19 θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό πιστοποιητικό τεστ, που έγινε το πολύ 48 ώρες πριν από την πτήση.

Οι νέοι κανονισμοί θα σημαίνει ότι όλοι οι παραθεριστές που φεύγουν από τα ισπανικά νησιά θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ 48 ώρες πριν από την πτήση της επιστροφής τους. Το τεστ θα πραγματοποιείται σε εγκεκριμένα κέντρα. Εάν είναι θετικό, δε θα επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να πετούν και θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στον προορισμό που βρίσκονται, με κόστος και διαμονή που καλύπτονται από τα νησιά.

Σε μια κίνηση που “μας επιτρέπει να ανακτήσουμε κινητικότητα και να επανενεργοποιήσουμε τη ροή των τουριστών”, ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto, δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι νέοι κανονισμοί για τα νησιά θα επεκταθούν και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ισπανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top