Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Στοπ στις πτήσεις μεταξύ ΕΕ - Ην. Βασιλείου από 1η Ιανουαρίου 2021 αν δεν επέλθει συμφωνία

Τατιάνα Ρόκου - 15 Οκτώβριος 2020, 12:36

Μια πρώτη δήλωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών και της ΕΕ ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην Ευρώπη είναι απαραίτητη, λέει ο ABTA. 'Οι άνθρωποι περιμένουν να κάνουν κρατήσεις', δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της.


Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps χτύπησε προειδοποιητικό καμπανάκι στο εικονικό Travel Convention του ABTA (Association of British Travel Agents), όταν αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα επέτρεπε τη συνέχιση των πτήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Με μόλις 78 μέρες να απομείνουν μέχρι το τέλος της συμφωνίας μετάβασης στο Brexit, ο υπουργός Μεταφορών παραδέχθηκε ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν ακόμη να καταρτίσουν μια αεροπορική συμφωνία.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Βρετανικού Κοινοβουλίου, είπε: “Οι διαπραγματεύσεις, όπως γνωρίζετε, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, και παρ‘όλο που ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Είναι κρίσιμο οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ να μπορούν να συνεχίσουν κανονικά στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων”.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Shapps ελπίζει ότι η ΕΕ θα προτείνει μέτρα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ABTA, Mark Tanzer δήλωσε ότι ανησυχεί για τις παρατηρήσεις του υπουργού μεταφορών. “Πριν από ένα χρόνο είχαμε μια συμφωνία ότι τα αεροπορικά δικαιώματα θα ισχύουν - αυτό που πρότεινε ο Grant είναι ότι περιμένουμε να δούμε αν θα είναι σε ισχύ”.

Μια πρώτη δήλωση του κ. Shapps και της ΕΕ ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην Ευρώπη είναι “απαραίτητη”, είπε. “Οι άνθρωποι περιμένουν να κάνουν κρατήσεις”.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Eurostar δεν επηρεάζονται από τις διαπραγματεύσεις, διευκρίνησε ο κ. Shapps.

Μια πρώτη δήλωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών και της ΕΕ ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην Ευρώπη είναι απαραίτητη, λέει η ABTA. ‘Οι άνθρωποι περιμένουν να κάνουν κρατήσεις’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top