Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Eurostat: Αυτό είναι το προφίλ του έλληνα τουρίστα

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Μάιος 2002, 00:00

Το προφίλ του Έλληνα τουρίστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη χθες η Eurostat<.>, χαρακτηρίζεται από διακοπές<...>

Ιούλιο ή Αύγουστο στο εσωτερικό της χώρας και σε ιδιωτικό κατάλυμα, με χρήση μεταφορικού μέσου και απευθείας κράτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurostat, το 56% των Ελλήνων πηγαίνει διακοπές κάθε χρόνο, έναντι 76,9% των Γερμανών και 67,9% των Ολλανδών. Αντίθετα, οι πολίτες της ΕΕ που πηγαίνουν λιγότερο διακοπές είναι οι Πορτογάλοι σε ποσοστό 31,2%.

Όμως, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (95,5%) παραμένει στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι Ισπανοί (89,7%) και οι Πορτογάλοι (82%). Αντίθετα, οι Λουξεμβούργιοι (0,4%) και οι Βέλγοι (17,9%), προτιμούν διακοπές στο εξωτερικό.  Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,2% των Ελλήνων πηγαίνει διακοπές τον Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ σε ποσοστό 56,9% μετακινείται με ΙΧ αυτοκίνητο, 23,1% ακτοπλοϊκώς, 11,7% με λεωφορείο, 6,8% αεροπορικώς και 1,3% σιδηροδρομικώς.

Παράλληλα, το 80% των Ελλήνων διανυκτερεύει σε ιδιωτικό κατάλυμα, το 16,9% σε ξενοδοχείο και το 3% σε κάποιο άλλο τουριστικό κατάλυμα. Τέλος, το 81,9% των Ελλήνων αποφεύγει τον ταξιδιωτικό πράκτορα, το 2,2% κάνει χρήση των ταξιδιωτικών γραφείων και το 14,5% δηλώνει ότι πηγαίνει διακοπές χωρίς καμία οργάνωση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top