Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Κρήτη επανέρχεται στους ασφαλείς αεροπορικούς 'διαδρόμους' για τους Βρετανούς
Τουριστική πολιτική

Η Κρήτη επανέρχεται στους ασφαλείς αεροπορικούς 'διαδρόμους' για τους Βρετανούς

Η ηπειρωτική Ελλάδα και όλα τα ελληνικά νησιά εξαιρούνται από την οδηγία του FCDO ενάντια σε όλα τα μη-απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό – πλην Μυκόνου.

Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 04.00 η κρήτη μπαίνει στους ασφαλείς αεροπορικούς “διαδρόμους” του Ην. Βασιλείου. Επισης όλο το Ην. Βασίλειο αποκτά κοινή πολιτική για τα ελληνικά νησιά.

Όσον αφορά στη Σκωτία, από τις 18 Οκτωβρίου επίσης, αίρονται οι απιτήσεις αυτοπεριορισμού 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα – πλην Μυκόνου.

Πιο αναλυτικά, το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) εξακολουθεί να συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα ταξίδια (πλην των απαραίτητων) προς τη Μύκονο, “βάσει της τρέχουσας εκίμησης για τους κινδύνους από τον COVID-19. Η ηπειρωτική Ελλάδα και όλα τα ελληνικά νησιά εξαιρούνται από την οδηγία του FCDO ενάντια σε όλα τα μη-απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό”.

Η οδηγία αναφέρει επίσης: “Εάν επιστρέφετε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Μύκονο, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας. Ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις. Η απαίτηση αυτο-απομόνωσης κατά την επιστροφή στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία από την Κρήτη θα αρθεί για όσους φτάνουν από τις 18 Οκτωβρίου στις ή μετά τις 4 π.μ. Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα άρει επίσης την απαίτηση για απομόνωση για όσους επιστρέφουν στη Σκωτία από τις 18 Οκτωβρίου στις ή μετά τις 4 π.μ. από όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Μύκονο”.

Τέλος, το FCDO επισημαίνει ότι “εάν ταξιδεύετε στην Ελλάδα, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το ταξίδι. Εάν δεν το κάνετε εκ των προτέρων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην σας επιτρέψει ο αερομεταφορέας σας να ταξιδέψετε, πρόστιμο 500 ευρώ κατά την άφιξη ή οι ελληνικές αρχές να μην σας επιτρέψουν να μπείτε στη χώρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024