Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Καθυστερήσεις στις πληρωμές από τους μεγάλους Tour Operators

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Οκτώβριος 2020, 10:01

Υπάρχει πίστωση για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών προς τους TOs, που φέτος εκμεταλλεύτηκαν το μικρό χρονικό διάστημα που άνοιξαν τα ξενοδοχεία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί λόγω COVID-19, και δεν έκαναν τις πληρωμές, ενώ είχαν μέσα στα ξενοδοχεία πελάτες ή υπήρχαν μελλοντικές αφίξεις.


Mονομερή καθυστέρηση πληρωμών και εξόφληση μέσα στη χειμερινή περίοδο, των ήδη δεδουλευμένων στα ελληνικά ξενοδοχεία απαιτούν οι μεγάλοι Tour Operators, λόγω των επιπτώσεων του COVID-9 στην οικονομία, σύμφωνα με αρκετούς ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο όμως θα επιφέρει σοβαρή ταμειακή πίεση σε καταστροφικό βαθμό στον κλάδο του τουρισμού. Τα ξενοδοχεία φέτος άργησαν να ανοίξουν και η τουριστική περίοδος ήταν ιδιαίτερα μικρή. Όπως είναι γνωστό υπάρχει πίστωση για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών προς τους Tour Operators, οι οποίοι φέτος εκμεταλλεύτηκαν το μικρό χρονικό διάστημα που άνοιξαν τα ξενοδοχεία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του COVID-19, και δεν έκαναν τις πληρωμές ενώ είχαν μέσα στα ξενοδοχεία πελάτες ή υπήρχαν μελλοντικές αφίξεις. Τώρα λοιπόν, όπως μας εξηγούν ξενοδόχοι, που έχουν ολοκληρωθεί οι διακοπές των πελατών και δεν υπάρχει μοχλός πίεσης από την μεριά των ξενοδόχων, ουσιαστικά βρίσκουν ευκαιρία και καθυστερούν τις πληρωμές. Είναι σημαντικό να πούμε ότι οι πελάτες έχουν ήδη εξοφλήσει πλήρως τις διακοπές τους προς τους Tour Operators, δηλαδή τα χρήματα αυτά τα έχουν ήδη εισπράξει, αλλά όπως είναι ήδη γνωστό οι μεγάλοι Tour Operators πιέζονται οικονομικά έχοντας τεράστια λειτουργικά έξοδα και “απαιτούν” οικονομική ενίσχυση από τις κυβερνήσεις τους.
 
Δυστυχώς στη χώρα μας, οι μεγάλοι Tour Operators διακινούν πολύ μεγάλο ποσοστό της συνολικής “πίτας” των τουριστών και ακόμα υπάρχουν ξενοδοχεία που το άνοιγμα και η επιβίωσή τους εξαρτάται πλήρως από ένα ή δύο μεγάλους Tour Operators. Έτσι είναι φυσικό η διαπραγματευτική τους δύναμη να είναι τεράστια και σε επίπεδο τιμής, αλλά και σε επίπεδο διακανονισμού των πληρωμών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση και άλλων μικρότερων Tour Operators, και η λειτουργία των ξενοδοχείων με μεγαλύτερο αριθμό Tour Operators ή και με ενδυνάμωση των απευθείας πωλήσεων των ξενοδοχείων. Για αυτόν το λόγο, είναι πολύ σημαντική η συνεχής επικοινωνία, ακόμα και αυτήν την περίοδο του COVID-19 με Tour Operators, αλλά και τουριστικά γραφεία από διάφορες χώρες, εξηγούν στο TravelDailyNews οι ξενοδόχοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top