Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ο ΠΑΣΥΞΕ καταδικάζει το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Οκτώβριος 2020, 11:13

Μέλη του Συνδέσμου παραμένουν και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στα κατεχόμενα και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου και την Κερύνεια, που εδώ και 46 χρόνια σφετερίζεται παράνομα το κατοχικό καθεστώς.


Η Επιτροπή των Εκτοπισμένων Ξενοδόχων δια του προέδρου της και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ψήφισμα 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών περιγράφει ως απαράδεκτη κάθε προσπάθεια εποικισμού οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από ανθρώπους εκτός των νόμιμων κατοίκων του και υπαγωγή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Υπό το φως των νέων προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, ο Σύνδεσμος θεωρεί επιβεβλημένη την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για τερματισμό των τελευταίων μεθοδεύσεών της.

Ως γνωστόν, μέλη του Συνδέσμου παραμένουν και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στα κατεχόμενα και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου και την Κερύνεια, που εδώ και 46 χρόνια σφετερίζεται παράνομα το κατοχικό καθεστώς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top