Τελευταία νέα
ΑρχικήΔυναμική προβολή της Αθήνας και του Πηλίου στη γαλλική αγορά
Προώθηση προορισμού

Δυναμική προβολή της Αθήνας και του Πηλίου στη γαλλική αγορά

Η Αθήνα και το Πήλιο βρέθηκαν στο επίκεντρο δύο δημοσιογραφικών ταξιδίων (press trips), που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας με εκπροσώπους των κορυφαίων γαλλικών περιοδικών 'Version Femina' και 'Le Figaro Magazine'.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο ΕΟΤ τις δράσεις του για την πολυδιάστατη προβολή του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές, εν όψει του 2021.

Αυτή τη φορά, η Αθήνα ως ιδανικός city break προορισμός με την ανανεωμένη πολιτιστική και γαστρονομική φυσιογνωμία της και το Πήλιο με τη μοναδική φύση, ιστορία, πολιτιστική παράδοση και γαστρονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο δύο δημοσιογραφικών ταξιδίων (press trips), που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας με εκπροσώπους των κορυφαίων γαλλικών περιοδικών “Version Femina” και “Le Figaro Magazine”.

Συγκεκριμένα, από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου την Αθήνα επισκέφθηκαν η ταξιδιωτική συντάκτρια Laurence Ogiela και η φωτογράφος Sandrine Renaud από το εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό “Version Femina”. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Athens Convetion and Visitors Bureau του Δήμου Αθηναίων και στη διάρκειά του οι δύο Γαλλίδες δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τις ανερχόμενες γειτονιές της ελληνικής πρωτεύουσας, ξεναγήθηκαν σε νέες και πρωτοποριακές αίθουσες τέχνης, γνώρισαν από κοντά την σκηνή του αθηναϊκού street art και απόλαυσαν τη νέα ελληνική κουζίνα και το αθηναϊκό lifestyle.


Η δημοσιογράφος του “Le Figaro Magazine” S. Chevalley, κατά την επίσκεψή της σε φάρμα του Πηλίου όπου γνώρισε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι το “Version Femina” αποτελεί το πρώτο περιοδικό σε πωλήσεις στην κατηγορία του, ενώ το αναγνωστικό του κοινό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των γαλλικών εντύπων, ξεπερνώντας τους 8,5 εκατ. αναγνώστες την εβδομάδα. Το τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Αθήνα θα δημοσιευτεί την άνοιξη του 2021.
 
Προβολή του μαγικού βουνού των Κενταύρων στο “Le Figaro Magazine”
Παράλληλα, αύριο 20 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται επταήμερο ταξίδι στο Πήλιο για την ταξιδιωτική συντάκτρια Sarah Chevalley και τον φωτογράφο Laurent Fabre από το “Le Figaro Magazine”. Σκοπός του press trip, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, είναι η συγκέντρωση πλούσιου πληροφοριακού υλικού για τη σύνταξη δεκασέλιδου σχετικού αφιερώματος, που θα δημοσιευτεί τους αμέσως προσεχείς μήνες.


Η S. Chevalley απολαμβάνει την θέα του Παγασητικού κόλπου από την Πορταριά.

Κατά την παραμονή της στο Πήλιο, η δημοσιογραφική αποστολή περιηγήθηκε στα αντιπροσωπευτικότερα χωριά, το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, τα μονοπάτια και τις παράλιες της περιοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει την τοπική γαστρονομία και την πηλιορείτικη παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου. Ακόμα, έζησε τη μοναδική εμπειρία της ανάβασης στο βουνό με το τουριστικό τρένο “Μουτζούρης”, πραγματοποίησε σύντομη κρουαζιέρα στον Παγασητικό κόλπο με τελικό προορισμό το Τρίκερι και συναντήθηκε με τοπικούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.

Ο Όμιλος Media Figaro είναι ένας από τους σημαντικότερους και πλέον ιστορικούς ομίλους ΜΜΕ στην Γαλλία, με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στις έντυπες εκδόσεις όσο και στο διαδίκτυο, όπου αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο ψηφιακό όμιλο της χώρας μετά τις Google, Facebook και Microsoft. Το “Le Figaro Magazine” είναι το δημοφιλέστερο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης με τιράζ 370.000 αντιτύπων την εβδομάδα και 1,5 εκατ. αναγνώστες, η πλειοψηφία των οποίων είναι υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου.

Στη φωτογραφία, η δημοσιογράφος L. Ogiela του “Version Femina” ενημερώνεται για το αθηναϊκό street art.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024