Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑλλαγές στις αεροπορικές ταξιδιωτικές οδηγίες λόγω της σημερινής απεργίας
Αερομεταφορές

Αλλαγές στις αεροπορικές ταξιδιωτικές οδηγίες λόγω της σημερινής απεργίας

Ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ (από 5.000 άτομα που προβλεπόταν) και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει νέες συμπληρωματικές NOTAM, οι οποίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19. Ειδικότερα:

  • Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έχουν ως αποτέλεσμα ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό που επηρεάζεται η πτήση τους με αλλαγή ημερομηνίας έως και την αυριανή μέρα να εισέρχονται στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ COVID-19 που να μην υπερβαίνει τις 96 ώρες από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα και αφορά μόνο τους επιβάτες πτήσεων που επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις.
  • Όσον αφορά στην αεροπορική οδηγία για τους περιορισμούς πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης “Φίλιππος”, που ισχύουν έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα, προστίθεται ακόμα μια εξαίρεση και συγκεκριμένα θα επιτρέπονται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις.
  • Τέλος για την αεροπορική οδηγία που αφορά στους ταξιδιώτες από Ισραήλ (μόνιμοι κάτοικοι), που ισχύει έως τις 25 Οκτωβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19, ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από 5.000 άτομα που προβλεπόταν και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024