Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αλλαγές στις αεροπορικές ταξιδιωτικές οδηγίες λόγω της σημερινής απεργίας

Τατιάνα Ρόκου - 19 Οκτώβριος 2020, 12:59

Ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ (από 5.000 άτομα που προβλεπόταν) και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει νέες συμπληρωματικές NOTAM, οι οποίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19. Ειδικότερα:

  • Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έχουν ως αποτέλεσμα ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό που επηρεάζεται η πτήση τους με αλλαγή ημερομηνίας έως και την αυριανή μέρα να εισέρχονται στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ COVID-19 που να μην υπερβαίνει τις 96 ώρες από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα και αφορά μόνο τους επιβάτες πτήσεων που επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις.
  • Όσον αφορά στην αεροπορική οδηγία για τους περιορισμούς πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης “Φίλιππος”, που ισχύουν έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα, προστίθεται ακόμα μια εξαίρεση και συγκεκριμένα θα επιτρέπονται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις.
  • Τέλος για την αεροπορική οδηγία που αφορά στους ταξιδιώτες από Ισραήλ (μόνιμοι κάτοικοι), που ισχύει έως τις 25 Οκτωβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19, ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από 5.000 άτομα που προβλεπόταν και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top