Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Flybe και πάλι στους αιθέρες το 2021
Αεροπορικές εταιρείες

Η Flybe και πάλι στους αιθέρες το 2021

Η Flybe πρόκειται να ξαναρχίσει τις πτήσεις στις αρχές του 2021, ύστερα από τη 'διάσωσή' της έναν πρώην μέτοχο.

Η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, που εδρεύει στο Exeter και χρεωκόπησε τον περασμένο Μάρτιο, εξαγοράστηκε πρός άγνωστο ποσό από την Thyme Opco, εταιρεία που συνδέεται με τη συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων και πρώην μέτοχο της Flybe, Cyrus Capital.

Η διαχειρίστρια Ernst και Young επιβεβαίωσαν την πώληση της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων της Flybe, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας, των πνευματικών δικαιωμάτων, των υλικών και του εξοπλισμού της στην Thyme Opco.

Ενώ η πώληση του Flybe εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση και θυρμιστικές απαιτήσεις από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA), η Ernst και Young ανέφερε ότι η συμφωνία αναμένεται να επιτρέψει στη Flybe να ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές της ως “μικρότερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο” με την επωνυμία Flybe στις αρχές του 2021.

Η Ernst και Young δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Thyme Opco, την ομάδα διαχείρισης της Flybe και την CAA, ώστε να προετοιμαστούν για την επανέναρξη των αεροπορικών δραστηριοτήτων της Flybe.

Ο Simon Edel, Joint Administrator και Turnaround and Restructuring Strategy Partner της Ernst and Young δήλωσε: “Η σημερινή ανακοίνωση και η επικείμενη ολοκλήρωση αυτής της πώλησης, θα είναι υπέροχα νέα για τον κόσμο σε όλη τη χώρα που προηγουμένως εξυπηρετούταν από τη Flybe. Η επανεκκίνηση αυτής της εμβληματικής μάρκας, που ήταν κάποτε η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, θα προσφέρει μια δυνητικά σημαντική ώθηση στις θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές, την περιφερειακή συνδεσιμότητα και τις τοπικές οικονομίες”.

Εκπρόσωπος της Thyme Opco πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να επανεκκινήσουμε τη Flybe. Η αεροπορική εταιρεία δεν είναι μόνο μια γνωστή μάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ήταν επίσης ο μεγαλύτερος περιφερειακός αερομεταφορέας στην ΕΕ, οπότε ενώ σχεδιάζουμε να ξεκινήσσει σε μικρότερο μέγεθος από πριν, αναμένουμε να δημιουργήσουμε πολύτιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο της αεροπορίας, να αποκαταστήσουμε την ουσιαστική περιφερειακή συνδεσιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη ενός ζωτικού μέρους της οικονομίας της χώρας”.

Οι από κοινού διαχειριστές για τη Flybe διορίστηκαν στις 5 Μαρτίου 2020, μετά τη σημαντική διαταραχή στην αεροπορική βιομηχανία που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Η Flybe εξαγοράστηκε το 2019 από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τη Virgin Atlantic, η οποία περιλάμβανε επίσης τη Stobart Group και το hedge fund Cyrus Capital. Η κοινοπραξία τοποθέτησε τουλάχιστον 100 εκατ. λίρες στερλίνες, αλλά η Flybe χρειαζόταν περισσότερα. Έτσι η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε τον περασμένο Ιανουάριο για ένα δάνειο, που πιστεύεται ότι είχε τη μορφή καθυστέρησης στην καταβολή του τέλους APD για τρία χρόνια, αξίας 100 εκατ. λιρών.

Πριν τη χρωκοπία της, η Flybe ήταν η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, εξυπηρετώντας περισσότερα από 80 αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ην. Βασίλειο και τη Γηραιά Ήπειρο, μεταφέροντας περίπου 8 εκατ. επιβάτες ετησίως σε ολόκληρο το Ην. Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη και αντιπροσωπεύοντας το 40% των εσωτερικών πτήσεων στο Ην. Βασίλειο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024