Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates συμβάλλει στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Αεροπορικές εταιρείες

Η Emirates συμβάλλει στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Με την παρουσίαση ειδικού μηνύματος της καμπάνιας στο σύστημα ψυχαγωγίας ice, σε όλες τις πτήσεις από τον Οκτώβριο, η Emirates ελπίζει να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν τι είναι η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων.

Η Emirates είναι υπερήφανη που υποστηρίζει τη νέα καμπάνια του Παγκόσμιου Κινήματος “It’s a Penalty“, με τη παγκόσμια ταινία “What is Human Trafficking?”. Η ταινία μικρού μήκους που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό Liam Neeson, δημιουργήθηκε με σκοπό να εκπαιδεύσει τον κόσμο σχετικά με την πραγματική διάσταση της εμπορίας ανθρώπων και της εκμετάλλευσης που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την παρουσίαση του ειδικού μηνύματος της καμπάνιας στο σύστημα ψυχαγωγίας ice, σε όλες τις πτήσεις από τον Οκτώβριο, η Emirates ελπίζει να ρίξει φως σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν τι είναι η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων. Διότι μέσα από μεγαλύτερη και σωστή πληροφόρηση, μπορούν να εντοπιστούν και να αναφερθούν περισσότερα ύποπτα κρούσματα, προστατεύοντας άτομα που διατρέχουν κίνδυνο να γίνουν θύματα.

Η εμπορία ανθρώπων περιλαμβάνει τη μετακίνηση ανθρώπων εντός μιας χώρας ή διασυνοριακά, σε συνθήκες εκμετάλλευσης ενάντια στη θέλησή τους μέσω βίας, απειλών, απαγωγής ή εξαπάτησης. Το 2017, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) εκτίμησε ότι υπήρχαν 24,9 εκατ. άνθρωποι που διακινούνταν παγκοσμίως (ισοδύναμο με τον πληθυσμό της Αυστραλίας), εκ των οποίων το 75% είναι γυναίκες και παιδιά. Ως ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφοράς επιβατών στον κόσμο, η Emirates δεσμεύεται να διαδραματίσει το ρόλο της για να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Μέσω του τμήματος ασφαλείας της, η Emirates συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Υπερπόντιας Ασφάλειας των ΗΠΑ (OSAC) και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και τα Εγκλήματα (UNODC), σχετικά με τις προσπάθειες για βελτιωμένη συνειδητοποίηση των θεμάτων που αφορούν την εμπορία ανθρώπων και τη συνεργασία σε αποτελεσματικές στρατηγικές ανταπόκρισης στον κλάδο των αερομεταφορών.

Αναγνωρίζοντας ότι οι υπάλληλοι της πρώτης γραμμής στις πτήσεις αεροδρομίου και επί του σκάφους βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση που τους επιτρέπει να παρατηρούν τέτοιου είδους εγκλήματα, η Emirates έχει επενδύσει εδώ και χρόνια σε εκπαιδευτικά
προγράμματα για να βοηθήσει το προσωπικό του αεροδρομίου και του πληρώματος να γνωρίζει για αυτά τα εγκλήματα, δίνοντάς του τα κατάλληλα εργαλεία για τον εντοπισμό ύποπτων περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων και την αναφορά τους στις αρμόδιες οργανώσεις.

Η Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι διαθέτει μια ομάδα ασφάλειας, που λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από συνεργάτες της πρεσβείας σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού πιθανών εμπόρων ανθρώπων, ενώ ελέγχει τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα προφίλ των επιβατών και διεξάγει ανάλυση συμπεριφοράς.

Από το 2017, το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες της Emirates, έχει πρόσβαση σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης που έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την «Πρόληψη του εγκλήματος επί του αεροσκάφους”. Η Emirates είναι μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που αναπτύσσουν αυτού του είδους κατάρτισης, η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να είναι πιο παρατηρητικοί στη συμπεριφορά των πελατών, ιδίως συμπεριφορές που σχετίζονται με κάποιον που μπορεί να ασχολείται με την εμπορία ανθρώπων ή με κάποιον που θα μπορούσε να είναι θύμα. Το μάθημα παρέχει υποθετικά σενάρια για το τι μπορεί να συναντήσει το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης και καθοδήγηση σχετικά με το πώς θα πρέπει να ανταποκριθούν.

Ο Όμιλος Emirates ακολουθεί πολιτική κατά της δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων και δημοσιεύει ετησίως αναφορές σχετικά με τον νόμο για τη σύγχρονη δουλεία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής του για την καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024