Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Συνεργασία Πανεπιστημίου Κρήτης και Υπουργείου Τουρισμού για κοινές δράσεις στο μέλλον

Τατιάνα Ρόκου - 21 Οκτώβριος 2020, 10:04

Στόχος του πρύτανη κ. Γεώργιου Κοντάκη, είναι να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, με τη συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού.


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από την υπηρεσιακή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου. Ο κ. Κονσόλας επισκέφτηκε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και συναντήθηκε με τον πρύτανη του ιδρύματος, καθηγητή κ. Γεώργιο Κοντάκη, ο οποίος καλωσόρισε τον υφυπουργό και έκανε μία σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά του ιδρύματος που καθοδηγούν τη στρατηγική του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αναζήτησης κοινών δράσεων για το μέλλον. Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ενημερώθηκε για τη νέα μεταρρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού, που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική από άλλες χώρες της Μεσογείου και επιβεβαίωσαν την ανάγκη για συνέργειες, ώστε να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση στην τουριστική εκπαίδευση σε όλες τις δομές της χώρας, από όλους τους παρόχους εκπαίδευσης. Ο πρύτανης συνεχάρη τον υφυπουργό για τη νέα Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο, που αποτελεί όχημα τουριστικής ανάπτυξης για την Κρήτη και δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το έργο της Σχολής, εφόσον αυτό εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης που θα αποφασίσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολούθως, τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τα θέματα του πανεπιστημίου και τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, ζητώντας τη συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού.

Τέλος, η κα Μηλιάκου, τόνισε την ανάγκη της αγοράς για σπουδές πάνω στο αντικείμενο του hospitality management, εξειδίκευση που προσφέρουν οι Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού με απορροφητικότητα 100%.

Τον κ. Κονσόλα συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top