Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤOs και αεροπορικές δεν αποζημιώνουν Βρετανούς τουρίστες, από περιοχές της χώρας τους με lockdown
Τάσεις

ΤOs και αεροπορικές δεν αποζημιώνουν Βρετανούς τουρίστες, από περιοχές της χώρας τους με lockdown

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν εισαγάγει πιο ευέλικτες πολιτικές, που επιτρέπουν στους επιβάτες να αλλάζουν τις πτήσεις τους δωρεάν, αλλά δεν προσφέρουν επιστροφές χρημάτων.

Οι Τ.Ο. και οι αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν ότι δε θα επιστρέψουν χρήματα σε παραθεριστές που ζουν σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι αυστηροί νέοι περιορισμοί λόγω του COVID-19 θα σήμαιναν παραβίαση του νόμου, εάν έχουν ήδη κλείσει διακοπές.

Ωστόσο, ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των Jet2holidays και TUI, δεν απαιτούν τα τέλη αλλαγών για πελάτες που θέλουν να τροποποιήσουν τις διακοπές τους.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης εισαγάγει πιο ευέλικτες πολιτικές, που επιτρέπουν στους επιβάτες να αλλάζουν τις πτήσεις τους δωρεάν, αλλά δεν προσφέρουν επιστροφές χρημάτων.

Απαγόρευση ταξιδιών ισχύει για ολόκληρη την Ουαλία, η οποία έχει εισέλθει σε 17ήμερο lockdown έως τις 9 Νοεμβρίου.

Η ουαλική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι διακοπές δεν αποτελούν έναν από τους επιτρεπόμενους λόγους για τον κόσμο να ταξιδεύει εκτός της περιοχής του, αν και το αεροδρόμιο του Cardiff παραμένει ανοιχτό.

Η Jet2holidays αναφέρει σε δήλωσή της: “Εάν ένας πελάτης επηρεάζεται άμεσα από περιορισμούς που προκαλούνται από τοπικό lockdown και πρόκειται να ταξιδέψει έως και τις 30 Νοεμβρίου, μπορεί να κάνει εκ νέου κράτηση για την πτήση ή τις διακοπές του χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τέλος τροποποίησης. Όπως πάντα, συμβουλεύουμε τους πελάτες να βεβαιωθούν ότι αγοράζουν την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν ταξιδέψουν”.

Σε όλη την υπόλοιπη Βρετανία δεν υπάρχουν πλήρεις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, αλλά άτομα που ζουν σε περιοχές με περιορισμούς στην κατηγορία 3 -που θα περιλαμβάνουν την περιοχή του Liverpool και, από την Παρασκευή, την ευρύτερη περιοχή του Manchester και, από το Σάββατο, το South Yorkshire- ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση να μην ταξιδεύουν εκτός της περιοχής τους.

Επιπλέον, όσοι ζουν σε περιοχές με περιορισμούς της κατηγορίας 2, μπορούν να ταξιδεύουν μόνο με μέλη της οικογένειάς τους. Τα άτομα που ζουν σε περιοχές στην κατηγορία 1 δεν πρέπει να ταξιδεύουν σε ομάδες άνω των έξι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Η TUI παραιτείται από τα τέλη τροποποίησης για πελάτες που πιθανόν να θελήσουν να αλλάξουν τις διακοπές τους λόγω τοπικών περιορισμών. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε: “Κατανοούμε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια για φέτος, οπότε είμαστε όσο πιο ευέλικτοι μπορούμε. Όλοι οι πελάτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις διακοπές τους όπως έχουν προγραμματιστεί λόγω περιορισμών lockdown, έχουν την επιλογή να τροποποιήσουν διακοπές που βρίσκονται επί του παρόντος προς πώληση, χωρίς προμήθειες τροποποίησης”.

Τέλος, η British Airways προσφέρει κουπόνια για επιβάτες που επιλέγουν να μην ταξιδέψουν μέχρι την ημερομηνία αναχώρησης, ανάλογα με το πότε έκαναν την κράτηση, ενώ η easyJet επιτρέπει τις δωρεάν αλλαγές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024