Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠανεπιστήμιο Αιγαίου: Ξεκίνησε το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τουρισμό
Τουριστική εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ξεκίνησε το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τουρισμό

Εναρκτήριο Σεμινάριο υποδοχής φοιτητών και φοιτητριών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας' του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Εναρκτήριο Σεμινάριο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, καλωσορίζοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που εμπιστευτήκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το παλαιότερο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα για τη συνέχιση των σπουδών τους. Ο αναπλ. καθηγητής κ. Θεόδωρος Σταυρινούδης, αναπλ. διευθυντής του ΔΠΜΣ, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και στη δομή του Προγράμματος Σπουδών, εστιάζοντας στις καινοτομίες που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Χριστοφάκης, πρόεδρος του επισπεύδοντος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας τόσο τις ευκαιρίες όσο και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εξαιτίας των επιδράσεων της πανδημίας του COVID-19. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε η επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Captain Aysha Alhameli, ανώτερη σύμβουλος Διεθνών Υποθέσεων της Γενικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), πρώην μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΑΕ στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, δρ. Μαρίνας Ευθυμίου, επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Dubin City της Ιρλανδίας και κ. Χρήστου Παρλαπάνη, βοηθού γενικού διευθυντή σε ελληνικό εστιατόριο της Σιγκαπούρης, οι οποίοι μίλησαν από καρδιάς για τις γνώσεις, αλλά κυρίως για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που άνοιξαν εμπρός τους με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών τους σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο του ελληνικού τουρισμού, τη διαδικτυακή εκδήλωση χαιρέτισε η κα Αντιγόνη Μαϊστράλη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών του Μεταπτυχιακού από τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και των υπηρεσιών της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024