Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα κέρδισαν τους Βρετανούς τουρίστες το 2020
Τάσεις

Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα κέρδισαν τους Βρετανούς τουρίστες το 2020

Οι τελευταίοι έξι μήνες έδειξαν μετατόπιση από τους ισπανικούς στους ελληνικούς προορισμούς. Το εξάμηνο 1η Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου 2019, το 38% των ταξιδιωτών επέλεξε 'θάλασσα & ήλιο' για τις διακοπές τους. Φέτος αυτός έχει γίνει ο κύριος λόγος διακοπών για το 54%.

Ο πάροχος μεταφοράς Welcome Pickups ανέλυσε τη συμπεριφορά των Βρετανών ταξιδιωτών, συγκρίνοντας τους τελευταίους έξι μήνες (1η Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου) με την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο πριν από ένα χρόνο, για να διαπιστώσει πόσο διαφορετικά ταξιδεύουν οι Βρετανοί τώρα με τον τρόπο που έκαναν το 2019.

Μερικά από τα ευρήματα της έρευνας:

Οι ελληνικοί προορισμοί στην κορυφή της λίστας για τους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο
Πέρυσι, τρεις ισπανικοί προορισμοί ήταν στους πέντε πρώτους προορισμούς για τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Το 17% του συνόλου κατευθύνθηκαν στη Βαρκελώνη, το 6% στη Σεβίλλη και το 5% στη Μαδρίτη. Οι τελευταίοι έξι μήνες έδειξαν μετατόπιση από τους ισπανικούς στους ελληνικούς προορισμούς. Η Αθήνα έχει γίνει ο Νο1 προορισμός (για το 16% των ταξιδιωτών) και τόσο η Κρήτη (6%) όσο και η Κέρκυρα (4%) έχουν φτάσει στους πέντε πρώτους προορισμούς.

Πολλοί Βρετανοί έχουν γίνει μεμονωμένοι ταξιδιώτες
Πάνω από το 32% αυτών που ταξίδεψαν πέρυσι το έκαναν με την οικογένειά τους. Αυτό έκτοτε έχει μειωθεί στο 22% στο σύνολο των ταξιδιωτών. Η ίδια τάση έχει παρατηρηθεί όταν πρόκειται για ταξίδια με φίλους. Τώρα μόνο το 14% των ταξιδιωτών τον τελευταίο εξάμηνο έχουν ταξιδέψει με τους φίλους τους, ενώ πέρυσι ήταν στο 17%.

Υπήρξε μια μικρή αύξηση του αριθμού των Βρετανών που ταξιδεύουν με κάποιον σημαντικό  για αυτούς, ποσοστό 35% το 2019 και το 39% τους τελευταίους έξι μήνες του 2020. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν στα μεμονωμένα ταξίδια, τα οποία τώρα αντιπροσωπεύουν το 26% των Βρετανών ταξιδιωτών, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, όπου μόνο το 16% ταξίδευε μόνος/η του.

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών φέτος μένουν σε προορισμούς μόνο για μία ημέρα, κάτι που αντιπροσωπεύει το 24% του συνόλου. Την ίδια περίοδο πέρυσι, το 17% των ταξιδιωτών έμειναν σε προορισμό για μία μόνο ημέρα. Πέρυσι ήταν πιο συνηθισμένο για τους ταξιδιώτες να μένουν σε έναν προορισμό για τρεις ημέρες (25%) – τώρα αυτό το κάνει μόνο το 17% των ταξιδιωτών. Υπήρξε, ωστόσο, αύξηση όσων διαμένουν σε έναν προορισμό για περισσότερες από 7 ημέρες. Τους τελευταίους έξι μήνες, το 14% των ταξιδιωτών έμεινε περισσότερο σε έναν προορισμο, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 6%.

Φέτος, η θάλασσα και ο ήλιος είναι το ζητούμενο για τους Βρετανούς
Η απόλαυση της θάλασσας και του ήλιου ήταν πάντα προτεραιότητα για τους Βρετανούς τουρίστες, ωστόσο φέτος είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι στο παρελθόν. Την περίοδο των έξι μηνών πέρυσι, το 38% των ταξιδιωτών επέλεξε θάλασσα και ήλιο ως το κύριο ενδιαφέρον στις διακοπές τους. Φέτος αυτός έχει γίνει ο κύριος λόγος διακοπών για το 54% όλων των ταξιδιωτών.

Η εξερεύνηση γειτονιών και η δοκιμή της τοπικής κουζίνας εξακολουθούν να παραμένουν κορυφαία ενδιαφέρον τόσο φέτος όσο και πέρυσι, ωστόσο οι επισκέψεις σε μουσεία δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες για το 2020.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024