Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜείωση του τουρισμού και μεγάλες οικονομικές απώλειες για την Κύπρο

Μείωση του τουρισμού και μεγάλες οικονομικές απώλειες για την Κύπρο

Η κυπριακή κυβέρνηση ανέβαλε για άλλη μια φορά την απόφασή της αναφορικά με τη λήψη μέτρων στήριξης για τον τουρισμό μέχρι τις 8 Mαΐου, γεγονός που όπως κρίνουν οι τουριστικοί […]

Η κυπριακή κυβέρνηση ανέβαλε για άλλη μια φορά την απόφασή της αναφορικά με τη λήψη μέτρων στήριξης για τον τουρισμό μέχρι<...> τις 8 Mαΐου, γεγονός που όπως κρίνουν οι τουριστικοί φορείς της χώρας πιθανό να είναι καθοριστικό για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Eκτελεστικής του Eπιτροπής του ΣΤΕΚ αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής προς τον αρμόδιο υπουργό Nίκο Pολάνδη, η οποία τον προτρέπει όπως εσπευσμένα προωθήσει το θέμα των μέτρων στήριξης του τουρισμού στη συνεδρία του Yπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει αυτή την εβδομάδα και όχι την επόμενη. H αναβολή λήψης απόφασης για την επόμενη βδομάδα, όπως προγραμματίστηκε, ή ακόμη τη μεθεπόμενη, θα είναι άσκοπη, επισήμανε ο ΣTEK, καθότι θα είναι αργά για τον τουρισμό αυτής της χρονιάς.

Ο ΣTEK, επίσης, τονίζει ότι "το υπουργείο έχει ήδη καθυστερήσει πολύ να εγείρει το θέμα και γι' αυτό ο ΣTEK θεωρεί ότι η ψήφιση πρόσθετου διαφημιστικού κονδυλίου ύψους £1 εκ. δε θα έχει πια το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά τουναντίον, θ' αποτελέσει σπατάλη δημόσιου χρήματος".

O ΣTEK, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, χαρακτήρισε επιπόλαιο τον τρόπο με τον οποίο ο KOT χειρίστηκε το θέμα των σοβαρών στατιστικών στοιχείων για τη μειωμένη τουριστική ροή. Tην ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος προτείνει σειρά μέτρων για στήριξη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όπως είναι η άμεση κατάργηση της φορολογίας του 3% υπέρ του KOT<.>, η αναστολή του 5% Φ.Π.A. μέχρι τέλος του χρόνου και η κατάργηση του επιβατικού τέλους και τελών προσγείωσης.

Επίσης, O ΠAΣYΞE, με δηλώσεις του γενικού του διευθυντή κ. Zαχαρία Iωαννίδη, τονίζει ότι τα £4 εκατομμύρια που χρειάζονται για προσωρινή έστω στήριξη του τουρισμού είναι αμελητέα μπροστά στις εκατοντάδες εκατομμυρίων λιρών που θα χαθούν σε περίπτωση που διατηρηθεί η αρνητική αυτή κατάσταση. Ακόμα, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι 'οι προκρατήσεις από τη Bρετανία είναι αυτή τη στιγμή μειωμένες σε σχέση με πέρσι κατά 30%.'

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024