Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ο ρόλος του ΕΟΤ στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού σε τηλεδιάσκεψη του WTTC

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Οκτώβριος 2020, 16:22

Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση και πέτυχε το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών.


Τα μέτρα που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, αλλά και τις προτεραιότητες του ελληνικού τουρισμού για το 2021, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, σε τηλεδιάσκεψη μελών του World Travel and Tourism Council (WTTC), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης παρουσίασε:

  • τον οδικό χάρτη που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση και πέτυχε το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι,
  • την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών
  • τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας
  • το σύστημα δειγματοληπτικών ελέγχων για COVID-19 στις πύλες εισόδου της χώρας και, τέλος, απάντησε και σε ερωτήσεις συμμετεχόντων.

Παράλληλα, ανέλυσε το ρόλο του ΕΟΤ στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και παρουσίασε τις καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τον Απρίλιο έως και σήμερα. Ανάπτυξε, επίσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Οργανισμού και τις προτεραιότητες για το 2021. Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και της τουριστικής βιομηχανίας συνολικά και έδωσε έμφαση στο συντονισμό των ενεργειών τους, όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον COVID-19.

Την παρουσίαση του γενικού γραμματέα παρακολούθησαν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Gloria Guevara και άλλοι παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο Matthew Upchurch, CEO της Virtuoso, του παγκόσμιου δικτύου πρακτόρων με εξειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας (luxury travel), καθώς και η Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line, εταιρείας κρουαζιέρας με έδρα τις ΗΠΑ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top