Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways μειώνει ξανά τη χωρητικότητά της, στο 30%

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Οκτώβριος 2020, 11:03

Η μητρική της British Airways, IAG, δήλωσε ότι οι κρατήσεις 'δεν έχουν αναπτυχθεί όπως αναμενόταν προηγουμένως', λόγω πρόσθετων μέτρων που ελήφθησαν στην Ευρώπη για την καταπολέμηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.


Η British Airways μείωσε περαιτέρω τη χωρητικότητα στα αεροσκάφη της μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να υιοθετήσει τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση στα αεροδρόμια.

Η αεροπορική εταιρεία θα λειτουργεί τώρα με μόλις το 30% της συνήθους χωρητικότητάς της κατά το δ’ τρίμηνο του 2020, από 40% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Η περικοπή ανακοινώθηκαν καθώς η μητρική της BA, International Airlines Group (IAG) ανακοίνωσε ότι υπέστη λειτουργική ζημιά 1,3 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του έτους, από κέρδη 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι. Τα έσοδα κατέρρευσαν κατά -83%, στα 1,2 δισ. ευρώ, από 7,3 δισ. ευρώ το 2019.

Η IAG δήλωσε ότι οι κρατήσεις “δεν έχουν αναπτυχθεί όπως αναμενόταν προηγουμένως” λόγω πρόσθετων μέτρων που ελήφθησαν στην Ευρώπη για την καταπολέμηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. “Η αύξηση των τοπικών lockdown και ο μειωμένος αριθμός προορισμών στη λίστα των ταξιδιωτικών “διαδρόμων” έχουν πλήξει όλες τις επιχειρήσεις”, ανέφερε η εταιρεία. Αλλά η IAG κατηγόρησε επισης και την αργή πρόοδο που έχει σημειώθεί στην αντικατάσταση της καραντίνας με τα τεστ.

“Πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τις περιόδους καραντίνας και να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών στις κρατήσεις και τα ταξίδια, όπως τα τεστ πριν από την αναχώρηση και οι ρυθμίσεις αεροπορικών ‘διαδρόμων’, δεν έχουν υιοθετηθεί από τις κυβερνήσεις τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν”, ανέφερε η IAG σε δήλωσή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι αναμένει πλέον να εξισορροπήσει την καθαρή ταμειακή ροή από λειτουργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 79% το τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η επιβατική κίνηση, μετρούμενη σε έσοδα ανά χιλιόμετρο επιβατών (Revenue Passenger Kilometres - RPK), μειώθηκε κατά 88%. Τέλος, ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε από 88% σε 49%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top