Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΜε ένα δωρεάν webinar ξεκινά η φθινοπωρινή σειρά των Hotel Management Masterclasses
Σεμινάρια

Με ένα δωρεάν webinar ξεκινά η φθινοπωρινή σειρά των Hotel Management Masterclasses

Τα Hotel Management Masterclasses, προϊόν της συνεργασίας του κ. Κούτουλα και της Travel Media Applications, αποτελούν τη μακροβιότερη σειρά σεμιναρίων σχεδιασμένων ειδικά για την επιμόρφωση των ιδιοκτητών και διευθυντών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ έχουν κατ’επανάληψη διενεργηθεί και σε έξι άλλες χώρες.

Με πέντε κορυφαία ξενοδοχειακά webinars που θα καλύψουν ιδιαίτερα επίκαιρα θέματα αιχμής του ξενοδοχειακού κλάδου συνεχίζεται το προσεχές δίμηνο ο κύκλος των Hotel Management Masterclasses. Πρόκειται για άκρως εξειδικευμένα σεμινάρια με καθαρά πρακτικό προσανατολισμό που διοργανώνει το TravelDailyNews και απευθύνονται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων.

Τα πέντε Masterclasses με εισηγητή τον δρα Δημήτρη Κούτουλα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με την εξής σειρά (οι ακόλουθοι σύνδεσμοι οδηγούν στην αναλυτική περιγραφή κάθε webinar):

Κάθε webinar διαρκεί δύο ημέρες και πραγματοποιείται απογευματινές ώρες με έναρξη στις 15:30.

Τα Hotel Management Masterclasses, προϊόν της συνεργασίας του κ. Κούτουλα και της Travel Media Applications, αποτελούν τη μακροβιότερη σειρά σεμιναρίων σχεδιασμένων ειδικά για την επιμόρφωση των ιδιοκτητών και διευθυντών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ έχουν κατ’επανάληψη διενεργηθεί και σε έξι άλλες χώρες.

“Βλέποντας αφενός την έντονη ανάγκη των ξενοδοχειακών στελεχών για τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στη δύσκολη αυτή συγκυρία και αφετέρου την αδυναμία διενέργειας σεμιναρίων με φυσική παρουσία, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τα σεμινάριά μας διαδικτυακά”, ανέφερε ο κ. Κούτουλας. “Έτσι επιλέξαμε για τα webinars του προσεχούς διμήνου πέντε θέματα ιδιαίτερα επίκαιρα και χρήσιμα. Μάλιστα, για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, προσφέρουμε τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στο πρώτο από τα πέντε webinars και προσιτές τιμές για τα άλλα σεμινάρια”.

Το Hotel Strategy Masterclass είναι ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο που εστιάζει στις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έτσι θα εξεταστούν θέματα όπως λ.χ. η ριζική ανανέωση και αλλαγή στο concept ενός ξενοδοχείου, η αλλαγή πορείας για ξενοδοχεία χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα μέσα από το rebranding και τη δημιουργία νέας ταυτότητας, οι τρόποι αντιμετώπισης της υπερβολικής εξάρτησης ενός ξενοδοχείου από τους tour operators, η παραχώρηση του management του ξενοδοχείου σε ειδική εταιρεία
διαχείρισης, η ένταξη σε ξενοδοχειακή αλυσίδα καθώς και η παράδοση της διοίκησης του ξενοδοχείου από τους νυν ιδιοκτήτες στη νεώτερη γενιά. Το webinar θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου χωρίς κόστος εγγραφής.

Το Hotel Design Masterclass θα εστιάσει στην αξία της υψηλής αισθητικής των ξενοδοχείων. Θα αναλυθούν όλες οι πτυχές που ορίζουν την αισθητική ενός ξενοδοχείου αλλά και την αξιοποίησή της για την αύξηση των εσόδων όπως λ.χ. η αρχιτεκτονική, το interior design, η φωτογράφιση και το branding, ενώ θα
προταθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι μάρκετινγκ για ξενοδοχεία που έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο design. Στο σεμινάριο θα δοθεί μεγάλο βάρος στην αποφυγή των συνηθισμένων σχεδιαστικών λαθών που κατά κόρον γίνονται κατά την ανέγερση νέων ή την ανακαίνιση υφιστάμενων ξενοδοχείων, καθώς αυτά τα λάθη προκαλούν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα και στοιχίζει ακριβά η εκ των υστέρων επίλυσή τους. Το webinar θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου.

Στο Hotel Marketing Masterclass θα αναλυθούν οι πλέον προηγμένες τεχνικές του μάρκετινγκ και θα εξηγηθεί η διαδικασία του branding στην περίπτωση των ξενοδοχείων. Το σεμινάριο αφορά τόσο τα ξενοδοχεία που θέλουν εν γένει να αυξήσουν τη μέση τιμή δωματίου και τα έσοδά τους όσο και τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις μειώνοντας την εξάρτησή τους από τους tour operators και τους OTAs (Booking, Expedia κοκ.). Το webinar θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου.

Το Hotel Quality Masterclass εστιάζει στους πρακτικούς τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρονται σε καθένα από τα τμήματα ενός ξενοδοχείου. Τα ζητήματα ποιότητας αναλύονται με μεγάλη λεπτομέρεια, παρουσιάζονται βέλτιστες αλλά και κακές προς αποφυγήν πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα παρουσιαστεί μία δοκιμασμένη μέθοδος για να εξασφαλιστούν περισσότερες θετικές κριτικές και να βελτιωθεί η βαθμολογία ενός ξενοδοχείου στο TripAdvisor. Το webinar θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου.

Το Hotel Spa Masterclass είναι αφιερωμένο στη βελτίωση των υπηρεσιών αλλά και των εσόδων σε ένα ξενοδοχειακό spa. Θα παρουσιαστούν ζητήματα αιχμής του spa management, προκειμένου οι ξενοδόχοι και τα ξενοδοχειακά στελέχη να λάβουν χρήσιμα ερεθίσματα για το πώς ένα spa μπορεί να οργανωθεί και να διοικηθεί με πιο αποδοτικό τρόπο. Θα καλυφθούν τόσο οι ποιοτικές προδιαγραφές των spa όσο επίσης θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία και την κερδοφορία τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ για την αύξηση της πελατείας και τη μεγιστοποίηση των εσόδων. Το webinar θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την περίπτωση του δικού τους ξενοδοχείου προς ανάλυση και συζήτηση με τη μορφή ενός case study. Για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν δύο ή περισσότερα Masterclasses έχει προβλεφθεί ειδική έκπτωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024