Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαρουσίαση του σχεδίου αναβίωσης 'Των Αριστοτελείων' σε βαλκανικές πόλεις
Περιφέρεια

Παρουσίαση του σχεδίου αναβίωσης 'Των Αριστοτελείων' σε βαλκανικές πόλεις

Πραγματοποίηση βαλκανικών συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού, του θρησκευτικού πολιτισμού και του τουρισμού.

Εντυπωσιακό αποδεικνύεται ότι είναι το αποτύπωμα της παρουσίασης του σχεδίου αναβίωσης “Των Αριστοτελείων”, όπως αυτό σχεδιάσθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και παρουσιάστηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού (31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2020).

Η παρέμβαση υποστήριξε προωθητικά το Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, απευθυνόμενη σε δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη επιλεγμένων βαλκανικών πόλεων, διπλωμάτες, εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών γραφείων και εκπροσώπους ΜΜΕ. Το σχέδιο προβλέπει πραγματοποίηση βαλκανικών συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού, του θρησκευτικού πολιτισμού και του τουρισμού, προκειμένου τα βαλκανικά έθνη να γνωρίσουν το ένα τη “βάση” του άλλου μέσα από στιβαρές και καθολικά συμμετοχικές πρωτοβουλίες.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης προωθητικής παρέμβασης ο Κροάτης chef Marin Rendic και η γαστρονομική γιορτή KOUZINA, παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους τη μεσογειακή κροατική κουζίνα, όπως αυτή απαντάται στα παράλια της Δαλματίας και των δαλματικών ακτών. Η συγκεκριμένη σύζευξη έφερε κοντά την Ελλάδα και την Κροατία, αφού στις αρχές Οκτωβρίου ο Δήμος Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού κλήθηκαν στο Σπλιτ της Κροατίας (8 – 11 Οκτωβρίου 2020), προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη δικτύωση Ελλάδας και Κροατίας με αντικείμενο συζήτησης τις τοπικές οινικές περιηγήσεις και τον οινικό πολιτισμό των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού πραγματοποίησε press trip με τη συμμετοχή Σλοβένων και Κροατών εκπροσώπων Τύπου (30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2020), οι οποίοι κατέγραψαν με πιστότητα θέματα θρησκευτικού πολιτισμού, όπως αυτός εντυπώθηκε κατά την επίσκεψη της ομάδας στο Άγιον Όρος. Τα αφιερώματά τους δημοσιεύθηκαν στις δύο χώρες, φέρνοντας σε πρώτη επαφή Κροάτες και Σλοβένους με την τοπική πολιτιστική, θρησκευτική και γαστρονομική κληρονομιά.

Η αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου “Των Αριστοτελείων” στον Πύργο της Ουρανούπολης (1η Αυγούστου 2020) από τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο, παρουσία (μεταξύ άλλων) του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου και του πρώην προέδρου της Βουλγαρίας, Rosen Plenveliev, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των δημάρχων του Bansko και του Tsernono, οι οποίοι απηυθύναν στους διοργανωτές επίσημη πρόσκληση – πρόταση δικτύωσης των δύο πόλεων με το Δήμο Αριστοτέλη σε θέματα πολιτιστικών και ιστορικών ανταλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού αναμένεται να προσκαλέσει στη γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2021 χορευτικά σχήματα από τη Βουλγαρία και την Κροατία, ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη έχει ήδη απευθύνει επίσημη πρόσκληση στο δήμαρχο του Split, Andro Opara να επισκεφθεί την περιοχή, συνοδευόμενος από ομάδα Κροατών τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων Τύπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024
19/03/2024