Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη σε επίπεδο Αυξημένου Συναγερμού λόγω COVID-19
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη σε επίπεδο Αυξημένου Συναγερμού λόγω COVID-19

Στις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Από σήμερα το πρωί και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές. Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών, η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί.

Στις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

“Η απόφαση να ανέβουν επίπεδο συναγερμού η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βασίζεται στα δεδομένα, στις μετρήσεις και τα κριτήρια που αφορούν στην αξιολόγηση της κατάστασης των τελευταίων ημερών, τα οποία επιβάλλουν να τεθούν οι περιοχές αυτές στο κόκκινο επίπεδο, 4 αυξημένου συναγερμού”, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. “Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές, που βρίσκονται σε κατ’οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη. Την ίδια στιγμή στη Λάρισα έχουμε αυτή τη στιγμή 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Τέλος, στη Ροδόπη έχουμε 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς και οι αναλυτικές αναφορές της καθημερινής ιχνηλάτησης δείχνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις. Γεγονός που επίσης αξιολογείται από τους επιδημιολόγους και την Κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος στην επεξεργασία των νέων μέτρων, που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή.

Θα ήθελα επίσης, να σας ενημερώσω ότι στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας για το Χάρτη επιτροπής των επιδημιολόγων αποφασίστηκε ότι από αύριο (σ.σ. Σάββατο 31 Οκτωβρίου) το πρωί στις 6, ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης και οι Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας, οι οποίες από το επίπεδο 1 (πράσινο) περνούν στο επίπεδο 2 (κίτρινο)”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024