Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ΙAG ζητά 'αξιόπιστα και προσιτά τεστ' εν όψει τεράστιων οικονομικών απωλειών
Αεροπορικές εταιρείες

Η ΙAG ζητά 'αξιόπιστα και προσιτά τεστ' εν όψει τεράστιων οικονομικών απωλειών

Ο αεροπορικός όμιλος αναμένει ότι θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον έως το 2023 για να ανακάμψει η επιβατική ζήτηση στα επίπεδα του 2019.

Η IAG, μητρική εταιρεία της British Airways, ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τεστ COVID-19 στα αεροδρόμια που να είναι τόσο αξιόπιστα όσο και προσιτά, ύστερα από αναφορά απώλειας ύψους 5,57 δισ. ευρώ (5,1 δισ. λίρες στερλίνες) μετά φόρων τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Η ζημιά συγκρίνεται με κέρδος 1,81 δισ. ευρώ (1,6 δισ. λίρες) κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η IAG δήλωσε ότι αύξησε το πτητικό της πρόγραμμα το γ’ τρίμηνο του 2020, εν μέρει λόγω της ζήτησης του καλοκαιριού.

Ο διευθύνων σύμβουλος Luis Gallego δήλωσε ότι υπάρχει ζήτηση για ταξίδια, αλλά αυτή επηρεάζεται δυσμενώς από τους ασταθείς κυβερνητικούς περιορισμούς και τις απαιτήσεις καραντίνας.

Η IAG αναφέρει: “Σε απάντηση στην υψηλή αβεβαιότητα του τρέχοντος περιβάλλοντος, η IAG σχεδιάζει τώρα τη χωρητικότητά της για το δ’ τρίμηνο να μην υπερβαίνει το 30%, σε σύγκριση με το 2019. Ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος δεν αναμένει πλέον να ισοσκελίσει οικονομικά, όσον αφορά στις καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά το δ’ τρίμηνο”.

Ο Luis Gallego είπε: “Καλούμε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν την τακτική των τεστ πριν από την αναχώρηση, χρησιμοποιώντας αξιόπιστα και προσιτά τεστ (με την επιλογή τεστ και μετά την πτήση), για να απελευθερώσουν τον κόσμο από την καραντίν, όταν φτάνουν αφίκνυνται από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Αυτό θα ‘ανοίξει’ δρομολόγια, θα τονώσει τις οικονομίες και θα κάνει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Όταν ‘ανοίγουμε’ δρομολόγια, υπάρχει ζήτηση για ταξίδια. Ωστόσο, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον έως το 2023 για να ανακάμψει η επιβατική ζήτηση στα επίπεδα του 2019″.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024