Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤι ισχύει για τις αεροπορικές μετακινήσεις σε Ελλάδα – εξωτερικό από 9 Νοεμβρίου
Αερομεταφορές

Τι ισχύει για τις αεροπορικές μετακινήσεις σε Ελλάδα – εξωτερικό από 9 Νοεμβρίου

Η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα, ειδικά για τις πτήσεις από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά και αρνητικό τεστ PCR.

Αναλυτικότερα, οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού πρέπει να έχουν αρνητικό PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι και 48 ώρες πριν, ενώ για όσους εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR, που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν. Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια μεταβατική περίοδος 5 ημερών, μέχρι και την επόμενη Τρίτη 10 Νοεμβρίου για την είσοδο από τα χερσαία λόγω του PCR, ενώ η εφαρμογή των μέτρων αυτών δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων που συνδέονται με διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Η συμπλήρωση της φόρμας PLF παραμένει επίσης υποχρεωτική για όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της ελληνικής επικράτειας, ενώ από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η υποχρέωση συμπλήρωσης PLF ισχύει και για όσους ταξιδεύουν προς το εξωτερικό.

Η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024