Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓερμανία: Προειδοποίηση για ταξίδια προς Αϊδίνι, Σμύρνη, Μούγλα και Αττάλεια
Ταξιδιωτική οδηγία

Γερμανία: Προειδοποίηση για ταξίδια προς Αϊδίνι, Σμύρνη, Μούγλα και Αττάλεια

Από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η γερμανική ταξιδιωτική οδηγία για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας.

Αναξιόπιστο θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία και ακυρώνει από την επόμενη εβδομάδα την εξαίρεση που είχε αποφασίσει για τέσσερις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω facebook, από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, αιτία για την αναστολή της εξαίρεσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει και πάλι να αναφέρει μόνο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία συνοδεύονται από συμπτώματα της νόσου COVID-19, και όχι τα ασυμπτωματικά. “Έτσι απουσιάζει μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης» της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε και το υπόβαθρο της εξαίρεσης από την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Ακόμη πάντως και η αρχική εξαίρεση δεν είχε επηρεάσει την ταξινόμηση συνολικά της Τουρκίας ως ‘περιοχής κινδύνου'”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη φωτογραφία, άποψη της Σμύρνης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024