Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςEuromonitor International: Αύξηση 76% των εισερχόμενων εσόδων στην Ευρώπη το 2021
Έρευνα

Euromonitor International: Αύξηση 76% των εισερχόμενων εσόδων στην Ευρώπη το 2021

Η τεχνολογία και η καινοτομία θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας. Στην Ευρώπη ο βιώσιμος τουρισμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη, με τις χώρες να επιδιώκουν να πετύχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες, ιδίως σε προορισμούς που πάσχουν από 'υπερ-τουρισμό'.

Με τις παγκόσμιες αεροπορικές αφίξεις να είναι μειωμένες κατά 50% στα τέλη του 2020, η παγκόσμια αλυσίδα τουριστικού εφοδιασμού βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης και νέων “κυμάτων” του ιού, οι χώρες χρησιμοποιούν την καινοτομία για να επιταχύνουν την ανάκαμψη, σύμφωνα με νέα έκθεση της διεθνούς εταιρείας έρευνας αγοράς Euromonitor International, με τίτλο Accelerating Innovation after Coronavirus.

Στην Ευρώπη, αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5% και αύξηση κατά 76% των εισερχόμενων εσόδων το 2021. Ο βιώσιμος τουρισμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ανάκαμψης, με τις χώρες να επιδιώκουν να πετύχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες, ιδίως σε προορισμούς που πάσχουν από “υπερ-τουρισμό”, όπως η Βαρκελώνη.

Στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού (APAC), η ανάκαμψη αναμένεται εντός τριών ετών, σχετικά πιο γρήγορα από τη Δυτική Ευρώπη. Έχοντας τον μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών του διαδικτύου στον κόσμο, η καινοτομία στην περιοχή αυτή ευδοκιμεί ήδη, με έννοιες που αντιμετωπίζουν διάφορες ανάγκες κατά τη διάρκεια του lockdown, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών των πελατών, της κινητικότητας και της βιώσιμης διαχείρισης προορισμών. Με τις πωλήσεις κινητής τηλεφωνίας να αντιπροσωπεύουν το 62% όλων των διαδικτυακών πωλήσεων στην περιοχή APAC φέτος, αυτή η τάση θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Μέχρι το 2025, η Σιγκαπούρη θα οδηγήσει τις online ταξιδιωτικές πωλήσεις, με μέση δαπάνη 1.200 δολ. ανά άτομο ετησίως.

Στην Αμερική, ο Παναμάς και η Αργεντινή προβλέπεται να παρουσιάσουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20% στις εισερχόμενες εισπράξεις τους την περίοδο 2021-2025, περνώντας τις ΗΠΑ (12%). Η ψηφιοποίηση επιταχύνεται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας, που ενσωματώνεται σε νέες ταξιδιωτικές έννοιες, όπως AI, αυτοματισμός, blockchain και Internet of Things, για να δημιουργήσει μια ασφαλέστερη, πιο βιώσιμη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία. Οι πληροφορίες από το Euromonitor δείχνουν ότι το 61% των ταξιδιωτικών εταιρειών των ΗΠΑ αναμένουν ότι η AI θα επηρεάσει την επιχείρησή τους τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι χώρες της Μέσης Ανατολής εισάγουν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για να διαβεβαιώσουν την ασφάλεια του κόσμου. Τα τζαμιά στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούν τεχνολογία όζοντος και θερμικές κάμερες για μαζική απολύμανση και σάρωση θερμοκρασίας. Ενώ, στην Αφρική, η δυναμική για “έξυπνα” συνδεδεμένες πόλεις εμφανίζεται σε χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Νιγηρία, με την επιτάχυνση της δημιουργίας ψηφιακής ταυτότητας και την ανάπτυξη 5G.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024