Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ταξιδιωτικοί 'διάδρομοι' διέσωσαν μόνο 1 στις 10 διακοπές για τους Βρετανούς
Τουριστικά γραφεία

Οι ταξιδιωτικοί 'διάδρομοι' διέσωσαν μόνο 1 στις 10 διακοπές για τους Βρετανούς

Ωστόσο, ο ABTA ανέφερε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 είναι στο 45% του επιπέδου που αναμενόταν κανονικά αυτήν την περίοδο του έτους, γεγονός που αποτελεί βελτίωση για τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις.

Εννέα στις 10 διακοπές ακυρώθηκαν ή άλλαξαν ημερομηνίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, παρά το άνοιγμα ταξιδιωτικών “διαδρόμων” (οι χώρες που θεωρούνται ασφαλείς για τους Βρετανούς τουρίστες), σύμφωνα με τον Βρετανικό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

Ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μέτρων του lovkdown, τα μέλη του Συδνέσμου αναμένουν να “κλείσουν” το έτος με μείωση 93% σε σχέση με το 2019.

Μια νέα έρευνα στα μέλη του ABTA, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, αποκάλυψε ότι το 1/3 των τουριστικών επιχειρήσεων δεν έχει ξαναρχίσει τις δραστητριότητές του καθόλου από το lockdown σε ολόκληρη τη Βρετανία στις αρχές του έτους.

Ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο ABTA εκτιμά ότι οι απολύσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, με 164.000 άτομα να χάνουν τη δουλειά τους ή να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απολύσεων, από 90.000 τον Αύγουστο.

Ο Σύνδεσμος επανέλαβε τις εκκλήσεις του για προσαρμοσμένη υποστήριξη στον τουριστικό κλάδο από τη βρετανική κυβέρνηση και για μέτρα που θα διασφαλίζουν “μια γρήγορη επιστροφή στα ταξίδια”, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά την άρση του τελευταίου lockdown.

Αν και η είδηση για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του COVID-19 θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για κρατήσεις μελλοντικών ταξιδιών, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια τώρα. Ενώ άλλοι τομείς, όπως η φιλοξενία, ο πολιτισμός και οι τέχνες έχουν λάβει συγκεκριμένη υποστήριξη από την κυβέρνηση, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουν.

Σε δήλωσή του, ο ABTA αναφέρει: “Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα, τομείς όπως τα σχολικά ταξίδια και η κρουαζιέρα είναι κλειστά εντελώς, ενώ άλλοι μόλις είναι σε θέση να λειτουργήσουν, καθώς οι προορισμοί που ήταν ανοιχτοί μέσω ταξιδιωτικών ‘διαδρόμων’ υπήρξαν μόνο για μικρές χρονικές περιόδους λόγω των αλλαγών πολιτικής της τελευταίας στιγμής. Ορισμένοι τομείς, όπως τα χειμερινά σπορ και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, δεν έχουν ‘ανοιχτούς’ προορισμούς“.

Σημάδια ανάκαμψης
Ωστόσο, ο ABTA ανέφερε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 είναι στο 45% του επιπέδου που αναμενόταν κανονικά αυτήν την περίοδο του έτους, γεγονός που αποτελεί βελτίωση για τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις.

Ο γενικός διευθυντής του ABTA, Mark Tanzer δήλωσε: “Η ταξιδιωτική βιομηχανία δεν είχε καμία σημαντική ευκαιρία να ανακάμψει – οι κρατήσεις έχουν εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, οι ακυρώσεις είναι συχνές, καθώς οι προορισμοί μπαινοβγαίνουν από τη λίστα των ταξιδιωτικών ‘διαδρόμων’ και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παράσχει ένα πλαίσιο για τεστ, για τη βιομηχανία και τους πελάτες. Τα αποτελέσματα είναι έντονα για τις επιχειρήσεις – οι απώλειες θέσεων εργασίας αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό και βιώσιμες, μακροχρόνιες επιχειρήσεις, κλείνουν τις πόρτες τους για πάντα.

Αλλά υπάρχει ζήτηση για ταξίδια και αρχίζουμε να βλέπουμε κόσμο να κάνει κράτηση για το καλοκαίρι του 2021 – αποδεικνύοντας τη σημασία του ταξιδιού και της ανθεκτικότητας της αγοράς. Αυτό αναμφίβολα θα ενισχυθεί από τα νέα για ένα εμβόλιο. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα ισχυρό πρόγραμμα εμβολίων απέχει ακόμη πολλούς μήνες και η τουριστική βιομηχανία αγωνίζεται τώρα.

Είναι κοντόφθαλμο η κυβέρνηση να παραβλέπει τον κλάδο, καθώς τα ταξίδια είναι θεμελιώδη για την οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πελάτες των μελών μας πληρώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια που χρηματοδοτούν τα αεροπλάνα και τα δρομολόγια, υποστηρίζοντας τη συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, τις εισαγωγές και εξαγωγές.

Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση να παρέμβει και να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία τώρα -όπως έχει κάνει για άλλους τομείς- έτσι ώστε αυτή να είναι έτοιμη να υποστηρίξει την ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου. Χωρίς δράση, η κυβέρνηση κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ταχύτητα με την οποία μπορεί η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψει μετά την πανδημία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024