Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αθήνα 2004: Αναζητούν κρουαζιερόπλοια για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάιος 2002, 00:00

Για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναζητούνται μέσω διεθνούς προκήρυξης<...> εκδήλωσης ενδιαφέροντος οκτώ τουλάχιστον κρουαζιερόπλοια από την Αθήνα 2004<.>

. H πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ανοικτή σε Έλληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες, από τους οποίους έχει εκδηλωθεί ήδη ζωηρό ενδιαφέρον, στη διάρκεια επαφών με στελέχη της Oργανωτικής Eπιτροπής.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαθέσουν το 70% των καμπινών των κρουαζιεροπλοίων τους μέσω της ελεύθερης αγοράς και μέσω τουριστικών πρακτόρων για τη διαμονή επισκεπτών την περίοδο των Αγώνων. Το υπόλοιπο 30% θα νοικιαστεί από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κρουαζιερόπλοια αυτά που θα ελλιμενιστούν στον Πειραιά, θα πρέπει να είναι συνολικής δυναμικότητας άνω των 7.000 καμπίνων.

Το κόστος φιλοξενίας θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με βάση την προσφορά των ενδιαφερομένων. Όσο για το κόστος ελλιμενισμού και όλων των άλλων εξυπηρετήσεων για κάθε κρουαζιερόπλοιο θα βαρύνει, εξ' ολοκλήρου, την πλοιοκτήτρια εταιρία.

Με πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, έχει ήδη εξασφαλιστεί το κρουαζιερόπλοιο "Splendour of the Seas" με 900 καμπίνες, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας της Σουηδίας, αλλά και άλλων Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από άλλες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Στον Πειραιά και ειδικότερα στην έκταση όπου προωθούνται έργα ανάπλασης και αναβάθμισης, είναι δυνατόν να ελλιμενιστούν τουλάχιστον 12 κρουαζιερόπλοια. Το master plan της λειτουργίας του Πειραιά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει εκπονηθεί από την "Αθήνα 2004" και έχει παραδοθεί στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς (

ΟΛΠ<.>

), με ευθύνη του οποίου θα γίνουν όλα τα έργα. Από τα 3 χλμ συνολικής προβλήτας που έχουν παραχωρηθεί για τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων αυτών, τα 600 μέτρα αφορούν σε νέες κατασκευές. Εξάλλου, τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν, επίσης από τις υπηρεσίες της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", οι μελέτες για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης μέσω των οποίων θα εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια απ' ευθείας από τις μόνιμες χερσαίες εγκαταστάσεις του πρώτου λιμανιού της χώρας. Επίσης, προβλέπονται έργα αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτρισμού, επικοινωνιών και πυρόσβεσης, επέκτασης και δημιουργίας κτιρίων επιβατών, καθώς και χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Τέλος, με ευθύνη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ), εκπονείται ειδικό σχέδιο για την επιτήρηση του λιμανιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top