Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣτ. Πέτσας: 'Δεν ήταν τα τουριστικά κύματα αυτά που προκάλεσαν την έκρηξη του κορονοϊού'
Τουριστική πολιτική

Στ. Πέτσας: 'Δεν ήταν τα τουριστικά κύματα αυτά που προκάλεσαν την έκρηξη του κορονοϊού'

Τα εισαγόμενα κρούσματα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν από τα χερσαία σύνορα, που έδειχναν μετακινήσεις ανθρώπων οι οποίοι είτε ήταν Έλληνες είτε ήταν άνθρωποι με άδεια παραμονής από τις γειτονικές χώρες ή αυτοί που μπαινόβγαιναν στα σύνορα για διασκέδαση ή για αγορά προϊόντων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, και δει τον μέσο όρο των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών για 100.000 κατοίκους, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα και στα κρούσματα και στους θανάτους είναι πέμπτη ή έκτη από το τέλος μεταξύ 36 χωρών.

Για το εάν το άνοιγμα του τουρισμού επιδείνωσε την κατάσταση ο κ. Πέτσας είπε πως “στον τουρισμό μπορεί κανείς να αποδώσει ό,τι θέλει, αλλά όχι την εξέλιξη της πανδημίας”.

“Αυτό είναι ξεκάθαρο από τα επιστημονικά δεδομένα. Όλες οι μετρήσεις των κρουσμάτων ακόμη και τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δείχνουν ότι ήταν πολύ λιγότερα τα εισαγόμενα κρούσματα από τα εγχώρια.

Τα εισαγόμενα κρούσματα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν από τα χερσαία σύνορα, που έδειχναν μετακινήσεις ανθρώπων οι οποίοι είτε ήταν Έλληνες είτε ήταν άνθρωποι με άδεια παραμονής από τις γειτονικές χώρες ή αυτοί που μπαινόβγαιναν στα σύνορα για διασκέδαση ή για αγορά προϊόντων. Άρα, δεν ήταν τα τουριστικά κύματα αυτά που προκάλεσαν την έκρηξη του κορονοϊού. Και μια ακόμη απόδειξη είναι ότι η κορύφωση αυτών των κρουσμάτων εμφανίστηκε προς το τέλος Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου και μετά. Και αυτό δεν είχε να κάνει με τις μεγάλες ροές των τουριστών” είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για καθολικό lockdown, όταν δεν υπήρχε άλλη εισήγηση στο τραπέζι, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024