Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Στ. Πέτσας: 'Δεν ήταν τα τουριστικά κύματα αυτά που προκάλεσαν την έκρηξη του κορονοϊού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Νοέμβριος 2020, 12:34

Τα εισαγόμενα κρούσματα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν από τα χερσαία σύνορα, που έδειχναν μετακινήσεις ανθρώπων οι οποίοι είτε ήταν Έλληνες είτε ήταν άνθρωποι με άδεια παραμονής από τις γειτονικές χώρες ή αυτοί που μπαινόβγαιναν στα σύνορα για διασκέδαση ή για αγορά προϊόντων.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, και δει τον μέσο όρο των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών για 100.000 κατοίκους, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα και στα κρούσματα και στους θανάτους είναι πέμπτη ή έκτη από το τέλος μεταξύ 36 χωρών.

Για το εάν το άνοιγμα του τουρισμού επιδείνωσε την κατάσταση ο κ. Πέτσας είπε πως “στον τουρισμό μπορεί κανείς να αποδώσει ό,τι θέλει, αλλά όχι την εξέλιξη της πανδημίας”.

“Αυτό είναι ξεκάθαρο από τα επιστημονικά δεδομένα. Όλες οι μετρήσεις των κρουσμάτων ακόμη και τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δείχνουν ότι ήταν πολύ λιγότερα τα εισαγόμενα κρούσματα από τα εγχώρια.

Τα εισαγόμενα κρούσματα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν από τα χερσαία σύνορα, που έδειχναν μετακινήσεις ανθρώπων οι οποίοι είτε ήταν Έλληνες είτε ήταν άνθρωποι με άδεια παραμονής από τις γειτονικές χώρες ή αυτοί που μπαινόβγαιναν στα σύνορα για διασκέδαση ή για αγορά προϊόντων. Άρα, δεν ήταν τα τουριστικά κύματα αυτά που προκάλεσαν την έκρηξη του κορονοϊού. Και μια ακόμη απόδειξη είναι ότι η κορύφωση αυτών των κρουσμάτων εμφανίστηκε προς το τέλος Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου και μετά. Και αυτό δεν είχε να κάνει με τις μεγάλες ροές των τουριστών” είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για καθολικό lockdown, όταν δεν υπήρχε άλλη εισήγηση στο τραπέζι, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top