Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆχρηστος ο βρετανικός 'διάδρομος' χωρίς απευθείας πτήσεις
Τουριστικά γραφεία

Άχρηστος ο βρετανικός 'διάδρομος' χωρίς απευθείας πτήσεις

Αυτήν την εποχή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς κανένα από αυτά τα νησιά από το Ην. Βασίλειο. Οπότε οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει τότε να μπουν σε καραντίνα ούτως ή άλλως.

Πέντε ελληνικά νησιά (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος και Κως) μπορεί να έχουν διατηρηθεί στον ταξιδιωτικό “διάδρομο” του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά με την απουσία απευθείας πτήσεων κατά τη χαμηλή περίοδο σημαίνει ότι οι αφίξεις αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως παρέμειναν στον κατάλογο των ασφαλών προορισμών, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά έχουν βγει, με την τελευταία κυβερνητική οδηγία. Η απόφαση για την καραντίνα τίθεται σε ισχύ από τις 4 π.μ. του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunvil, Chris Wright, είπε: “Διατηρώντας την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο και την Κω στη λίστα ταξιδιωτικών ‘διαδρόμων’ είναι άσκοπο, καθώς τώρα που είμαστε στο χειμώνα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς κανένα από αυτά τα νησιά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπότε οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει τότε να μπουν σε καραντίνα ούτως ή άλλως! Και δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν επιτρέπεται να φύγει κανείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά μόνο για βασικούς λόγους, τότε το όλο θέμα είναι απλώς μια φάρσα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε δικό της lockdown, αυτό καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο συγκεχυμένη για το κοινό που ταξιδεύει. Ίσως καθώς αυτά τα νησιά αναφέρθηκαν ως εκείνα που θα επεκτείνουν την τουριστική περίοδο, θεωρήθηκε ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν τουρίστες εκεί”.

Ο Mathilde Robert, διευθύνων σύμβουλος της Planet Holidays, δήλωσε: “Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι, δε βλέπω απευθείας πτήσεις από τα ελληνικά νησιά προς το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε όλοι θα πρέπει να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και όλοι θα πρέπει να απομονωθούν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024