Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

ΣΥΡΙΖΑ: 'Να δημιουργηθεί στοχευμένο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για την εστίαση'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Νοέμβριος 2020, 15:46

Συζήτηση επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξη Χαρίτση, προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Την ανάγκη “να δημιουργηθεί άμεσα ένα στοχευμένο πρόγραμμα για τον κλάδο της εστίασης” επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν κλάδο με 80.000 επιχειρήσεις με 430.000 εργαζόμενους και τζίρο 6 δισ. ευρώ για το 2018”, ο οποίος “πλήττεται σφόδρα από την αρχή της πανδημίας”.

“Ο κλάδος παρουσίασε πτώση του τζίρου κατά μέσο όρο 57% το 2ο τρίμηνο, που σε ορισμένες περιοχές φτάνει ακόμα και το συντριπτικό 90%” συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, “με τις απολαβές των εργαζομένων να μειώνονται κατά 70% το ίδιο διάστημα”. “Η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιεί ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δε θα επαναλειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών, κάτι που θα έχει άμεση επίπτωση την απώλεια 120.000 θέσεων εργασίας” υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε: “Τα προγράμματα των περιφερειών φαίνεται ότι θα κατευθυνθούν κυρίως σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και όχι στις επιχειρήσεις της εστίασης και δη τι πιο μικρές”.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κάνει έκκληση προς όλες τις κυβέρνησης να ενισχύσουν άμεσα με ρευστότητα τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι “για τον Νοέμβρη εκτιμάται ότι άλλα 5 δισ. θα χάσουν οι επιχειρήσεις και 1 δισ. τα νοικοκυριά”. “Η ζοφερή κατάσταση στην οικονομία δεν αντιμετωπίζεται με αναστολές υποχρεώσεων για λίγους μήνες και νέο δανεισμό. Χρειάζεται άμεση ενίσχυση με ρευστότητα και κάλυψη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, όπως γίνεται σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”, τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

“Οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί”, κατέληξε ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι “και άλλοι κλάδοι έχουν ζήτημα επιβίωσης, όπως αυτός του Πολιτισμού” και καλώντας την κυβέρνηση “να προχωρήσει έστω και τώρα σε κλαδικού τύπου προγράμματα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέα αποζημίωση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top