Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Σκέψεις για μετατροπή του 'Βελλίδειου' σε κλινική COVID-19

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Νοέμβριος 2020, 09:48

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται και η 'κατασκευή' κλινικών COVID-19 και εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο.


Καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πολύ ανησυχητική κατάσταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει πλάνο για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Open TV, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται και η ‘κατασκευή’ κλινικών COVID-19 και εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορωνοϊού. Η πρόταση προβλέπει να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε στην πόλη και ανακοίνωσε 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν και να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχει γίνει “επίταξη” κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς, ενώ και η κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top