Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο Ηράκλειο, ο πιο ανθεκτικός ευρωπαϊκός προορισμός εν μέσω πανδημίας
Τάσεις

Το Ηράκλειο, ο πιο ανθεκτικός ευρωπαϊκός προορισμός εν μέσω πανδημίας

Οι κρατήσεις πτήσεων για το Ηράκλειο είναι μόνο κατά 25,4% λιγότερες από τα επίπεδα του 2019 (στοιχεία έως 27/10/2020). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Φάρο στη Πορτογαλία με -48,7% και ακολουθούν η Αθήνα (-71,4%), η Νάπολη (-73,4%) και η Λάρνακα (-74,2%).

Η τελευταία έκδοση του ECM-ForwardKeys Quarterly Barometer, που δημοσιεύθηκε από κοινού από την εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Cities Marketing, αποκαλύπτει ότι οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί της Ευρώπης ενόψει της καταστροφικής πανδημίας του COVID-19 είναι τα hotspot αναψυχής.

Έως τις 27 Οκτωβρίου, οι συνολικές εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, υπολείπονταν κατά 85,6% πίσω από εκείνες την αντίστοιχη χρονική στιγμή πέρυσι. Χαρακτηριστικά, το Παρίσι, που είναι συνήθως ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης, ανέβηκε στην κορυφή, παρ’όλο που οι κρατήσεις του είναι 82,3% πίσω από τα επίπεδα του 2019.

Στην κατάταξη των πιο “ανθεκτικών” μεγάλων πόλεων της ΕΕ (δηλαδή πόλεις με μερίδιο τουλάχιστον 1% των διεθνών αφίξεων), τα νέα δεν είναι τόσο άσχημα και ένα κοινό σημείο αναφορά είναι ότι όλες είναι σημαντικοί προορισμοί αναψυχής. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ηράκλειο της Κρήτης, με τις κρατήσεις πτήσεων να είναι μόνο 25,4% λιγότερες από τα επίπεδα του 2019. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Φαρό, η “πύλη” προς την περιοχή του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η οποία είναι γνωστή για τις παραλίες και τα θέρετρα του γκολφ, με -48,7%. Οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από την Αθήνα (-71,4%), τη Νάπολη (-73,4%) και τη Λάρνακα (-74,2%). Οι υπόλοιπες πόλεις, κατά φθίνουσα σειρά, είναι το Πόρτο (-74,5%) η Πάλμα Μαγιόρκα (-74,6%), η Στοκχόλμη (-75,8%), η Μάλαγα (-78,2%) και η Λισαβόνα (-78,8%).

Ο Olivier Ponti, VP, Insights της ForwardKeys, δήλωσε: “Όταν κάποιος ψάχνει στα δεδομένα πίσω από αυτούς τους βασικούς αριθμούς, θα δει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια. Και μέσα σε αυτά τα σχέδια υπάρχουν πέντε σαφείς τάσεις: Πρώτον, τα ταξίδια αναψυχής και τα προσωπικά ταξίδια αντέχουν πολύ καλύτερα από ό,τι τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία ουσιαστικά δεν υφίστανται αυτήν τη στιγμή. Δεύτερον, οι τωρινές κρατήσεις αφορούν σε συντριπτικό ποσοστό στην περίοδο των Χριστουγέννων. Τρίτον, οι άνθρωποι κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο, πιθανώς όντας επιφυλακτικοί για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται χωρίς προειδοποίηση. Τέταρτον, οι ναύλοι είναι σταθερά χαμηλοί, με τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν ό,τι μπορούν για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες. Και πέμπτον, προορισμοί που παρέμειναν ανοιχτοί στα ευρωπαϊκά ταξίδια, όπως η Στοκχόλμη, ‘υπέφεραν’ σχετικά λιγότερο”.

Η Petra Stušek, πρόεδρος της ECM, κατέληξε, μεταξύ άλλων, στο συμπέρασμα: “Και πάλι, το Βαρόμετρο Κυκλοφορίας Αεροπορικών Επιβατών των ECM-ForwardKeys μας επιτρέπει, ως DMOs, να εντοπίσουμε τάσεις οι οποίες, σε αυτήν την περίοδο κρίσης, είναι σαφώς διαφορετικές από αυτές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο. Τα δεδομένα από το τελευταίο βαρόμετρο δείχνουν τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των πόλεων, παρ’όλο που ο κλάδος MICE εξακολουθεί να υπολειτουργεί. Και οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για τον τουρισμό πόλης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024