Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ COVID-19 έχει προκαλέσει την πτώχευση 21 βρετανικών TOs έως σήμερα
TOs

Ο COVID-19 έχει προκαλέσει την πτώχευση 21 βρετανικών TOs έως σήμερα

Στο βρετανικό Air Travel Trust υπάρχουν ακόμη 35 εκατ. λίρες σε ταμειακά αποθέματα συν πρόσβαση σε ένα δάνειο 75 εκατ. λιρών. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, η CAA αναμένει από την κυβέρνηση να παράσχει πρόσθετη οικονομική υποστήριξη.

Περισσότεροι από 20 βρετανικοί Tour Operators, κάτοχοι ATOL, έχουν ήδη κυρήξει πτώχευση φέτος λόγω της πανδημίας του COVID-19, με το συνολικό κόστος για το ταμείο Air Travel Trust Fund να ανέρχεται περίπου σε 33 εκατομμύρια λίρες στερλίνες.

Στο Air Travel Trust (ATT) έχουν απομείνει μόλις 35 εκατ. λίρες μετά την πληρωμή 250 εκατ. λιρών μετά την κατάρρευση του Thomas Cook πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2019, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ην. Βασιλείου CAA (η οποία και διαχειρίζεται το Ταμείο) επιβεβαίωσε ότι η κατάρρευση του Thomas Cook, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019-2020, ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία μετά τη δημιουργία του ATT.

Μέχρι στιγμής φέτος, άλλες 21 εταιρείες έχουν πτωχεύσει, οι περισσότερες από τις οποίες ως άμεσο αποτέλεσμα του COVID-19, σύμφωνα με την CAA. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη 35 εκατ. λίρες σε ταμειακά αποθέματα συν πρόσβαση σε ένα δάνειο 75 εκατ. λιρών. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, η CAA αναμένει από τη βρετανική κυβέρνηση να παράσχει πρόσθετη οικονομική υποστήριξη.

“Η προσδοκία αυτή βασίζεται στην υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στο ATT εδώ και πολλά χρόνια, η πρόσφατη γραπτή διαβεβαίωση που έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και η άποψη των διαχειριστών σχετικά με τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να εφαρμόσει Οδηγία για τα Οργανωμένα Ταξίδια αποτελεσματικά”, αναφέρει.

Οι διευκολύνσεις εμπορικού δανεισμού λήγουν τον Μάιο του 2021 και οι διαχειριστές του Ταμείου αναμένουν την ανανέωση αυτής της διευκόλυνσης τότε, πρόσθεσε η CAA.

Για το οικονομικό έτος έως τα τέλη Μαρτίου 2019, το Air Travel Trust Fund συγκέντρωσε 65,7 εκατ. λίρες μέσω είσπραξης από τους επιβάτες, αλλά η CAA δήλωσε ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας τα έσοδα μειώθηκαν κατά τα 2/3. Παρ’όλα αυτά, ανέφερε ότι το ATT διαθέτει “επαρκείς πόρους για να συνεχίσει να υπάρχει επιχειρησιακά για το προβλέψιμο μέλλον”. Αυτο σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιβιώσει τουλάχιστον άλλους 12 μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024