Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛ. Mενδώνη: 'Κανονικά, στις 25 Μαρτίου 2021, τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης'
Πολιτισμός

Λ. Mενδώνη: 'Κανονικά, στις 25 Μαρτίου 2021, τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης'

Με τις εργασίες, παράλληλα προχωρεί το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

​Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως διαπιστώθηκε στην αυτοψία που πραγματοποίησε χθες  το πρωί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη. Όπως είπε η κα Μενδώνη, “παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των πρόσθετων μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας, ώστε στις 25 Μαρτίου 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Ήδη, στο κεντρικό φουαγιέ, εκτός από τις ψευδοροφές έχουν τοποθετηθεί και οι τελικές ξύλινες επενδύσεις. Στους ορόφους έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα δάπεδα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ψευδοροφών.

Στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι ξύλινες επενδύσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αναμένεται η τοποθέτηση των καθισμάτων, ώστε ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή. Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται και οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Απομένουν λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση του “πλανάρ”, του υαλοστασίου, το οποίο καλύπτει το κτίριο Β. Παράλληλα, έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου, οι οποίες θα εντατικοποιηθούν όσο ολοκληρώνονται τμηματικά τα έργα στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Παράλληλα, προχωρεί το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του εστιατορίου.

Την κα Μενδώνη συνόδευσαν στην αυτοψία ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, η διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024