Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠΟΞ: Ως οφειλόμενα εμφανίζονται ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook
Ξενοδοχία

ΠΟΞ: Ως οφειλόμενα εμφανίζονται ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά το τελευταίο να απαλλάξει τα μέλη της από την υποχρέωση καταβολής ποσών 'που ούτε εισέπραξαν, ούτε πρόκειται να εισπράξουν'.

Προς το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών (κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Θ. Σκυλακάκη και Απ. Βεσυρόπουλο) απευθύνεται με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία, “για πολλοστή φορά”, όπως τονίζει, ζητά να δοθεί λύση στο ζήτημα του ανείσπρακτου ΦΠΑ των τιμολογίων που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν εκδώσει προς την Thomas Cook. Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Μάνο Κόνσολα, υφυπουργό Τουρισμού, αντίστοιχα, αναφέρει:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο ζήτημα του ανείσπρακτου ΦΠΑ των τιμολογίων που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν εκδώσει προς την εταιρεία ‘Thomas Cook’.

Έχουμε και με προηγούμενες επιστολές μας επισημάνει πως θα έπρεπε ήδη το συγκεκριμένο πρόβλημα να έχει επιλυθεί οριστικά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη με αριθμό 355/2019 απόφαση του ΣτΕ και έχουν γίνει δεκτά με την με αριθμό ΟΔΕΕΦ Α 1165616 ΕΞ 2019 εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, αλλά και από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ με τη με αριθμό 2507/2019 απόφασή της, να απαλλαγούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την υποχρέωση καταβολής του ανείσπρακτου ΦΠΑ των τιμολογίων που εξέδωσαν προς τη Thomas Cook.

Αντί αυτού μέχρι σήμερα έχει προβλεφθεί μόνο η υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις αναστολή της πληρωμής των παραπάνω ποσών, αναστολή η οποία παρατάθηκε με το άρθρο 295 του ν.4738 έως την 30-4-2021.

Πλην όμως, όπως διαπίστωσαν τα μέλη μας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης, παρά τη χορηγούμενη αναστολή δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα διότι τα παραπάνω ποσά, αν και η πληρωμή τους έχει ανασταλεί, εμφανίζονται ως οφειλόμενα! Ποιο, λοιπόν, το νόημα της χορηγηθείσας αναστολής;

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου αφενός να επιλυθεί το ανωτέρω πράγματι παράλογο πρόβλημα και αφετέρου να δώσετε επιτέλους ένα τέλος στην ταλαιπωρία των μελών μας, απαλλάσσοντας τα από την υποχρέωση καταβολής ποσών που ούτε εισέπραξαν, ούτε πρόκειται να εισπράξουν.

Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι αντιμετωπίζουμε, σε μια περίοδο που με μηδενική ρευστότητα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μάχονται κυριολεκτικά για την επιβίωση τους, είναι άδικο να αναγκάζονται να προσφύγουν δικαστικά και να επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά για ένα δίκαιο αίτημα, η νομική βασιμότητα του οποίου έχει ήδη κριθεί από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024