Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑκατάσχετη και αφορολόγητη η αποζημίωση σε τουριστικά λεωφορεία και καταλύματα
Τουριστικά καταλύματα

Ακατάσχετη και αφορολόγητη η αποζημίωση σε τουριστικά λεωφορεία και καταλύματα

Τα ποσά αποζημίωσης που δίνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις καθίστανται ακατάσχετα, ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο το Δημόσιο Τομέα και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που ανακουφίζει εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που ψηφίζεται σήμερα και αφορά στα τουριστικά καταλύματα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, τα ποσά αποζημίωσης που δίνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις καθίστανται ακατάσχετα, ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο το Δημόσιο Τομέα και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί.

ΣΕΤΚΕ: Ανησυχία για τα μικρά τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού
“Τεράστιο πρόβλημα” στον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων δημιουργεί, κατά τη ΣΕΤΚΕ, η αδυναμία επίλυσης του θέματος του διακριτικού τίτλου που επιδεικνύει εδώ και ενάμιση χρόνο το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού “και προσωπικά ο υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, βάζοντας… τρικλοποδιές στους επιχειρηματίες του κλάδου”, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με τους κλυδωνισμούς που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι ο υπουργός Τουρισμού, ενώ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έχει ενημερωθεί σε κατ’ιδίαν συναντήσεις του με το προεδρείο της ΣΕΤΚΕ “για την αναγκαιότητα της επίλυσης του ‘καυτού’ θέματος του διακριτικού τίτλου, όχι μόνο δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα με την πολιτική που ακολούθησε συνέβαλε στη διαιώνισή του”.

Και συνεχίζει: “Με την παράταση που έχει δοθεί στην προθεσμία έκδοσης του διακριτικού τίτλου για τα καταλύματα να λήγει στο τέλος του έτους, ενώ, παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα σχετικά με την αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται για την έκδοσή του, δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στον κλάδο θα κληθούν να αλλάξουν το όνομα των επιχειρήσεών τους. Το brand name, δηλαδή, το οποίο έχουν ‘χτίσει’ με κόπο, θυσίες και δαπανώντας χρόνο και χρήματα, με όλες τις συνέπειες, κυρίως, οικονομικές που αυτό σημαίνει.

Η ΣΕΤΚΕ καταδικάζει την ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού απέναντι στα προβλήματα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Δηλώνει δε, πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις αξιώσεις και τα δίκαια αιτήματα των επιχειρηματιών του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024