Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Ακατάσχετη και αφορολόγητη η αποζημίωση σε τουριστικά λεωφορεία και καταλύματα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Νοέμβριος 2020, 15:30

Τα ποσά αποζημίωσης που δίνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις καθίστανται ακατάσχετα, ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο το Δημόσιο Τομέα και τα πιστωτικά ιδρύματα.


Μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που ανακουφίζει εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που ψηφίζεται σήμερα και αφορά στα τουριστικά καταλύματα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, τα ποσά αποζημίωσης που δίνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις καθίστανται ακατάσχετα, ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο το Δημόσιο Τομέα και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί.

ΣΕΤΚΕ: Ανησυχία για τα μικρά τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού
“Τεράστιο πρόβλημα” στον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων δημιουργεί, κατά τη ΣΕΤΚΕ, η αδυναμία επίλυσης του θέματος του διακριτικού τίτλου που επιδεικνύει εδώ και ενάμιση χρόνο το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού “και προσωπικά ο υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, βάζοντας... τρικλοποδιές στους επιχειρηματίες του κλάδου”, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με τους κλυδωνισμούς που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι ο υπουργός Τουρισμού, ενώ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έχει ενημερωθεί σε κατ’ιδίαν συναντήσεις του με το προεδρείο της ΣΕΤΚΕ “για την αναγκαιότητα της επίλυσης του ‘καυτού’ θέματος του διακριτικού τίτλου, όχι μόνο δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα με την πολιτική που ακολούθησε συνέβαλε στη διαιώνισή του”.

Και συνεχίζει: “Με την παράταση που έχει δοθεί στην προθεσμία έκδοσης του διακριτικού τίτλου για τα καταλύματα να λήγει στο τέλος του έτους, ενώ, παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα σχετικά με την αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται για την έκδοσή του, δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στον κλάδο θα κληθούν να αλλάξουν το όνομα των επιχειρήσεών τους. Το brand name, δηλαδή, το οποίο έχουν ‘χτίσει’ με κόπο, θυσίες και δαπανώντας χρόνο και χρήματα, με όλες τις συνέπειες, κυρίως, οικονομικές που αυτό σημαίνει.

Η ΣΕΤΚΕ καταδικάζει την ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού απέναντι στα προβλήματα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Δηλώνει δε, πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις αξιώσεις και τα δίκαια αιτήματα των επιχειρηματιών του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top