Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Σε καθεστώς πτώχευσης οδεύει η Norwegian Air

Τατιάνα Ρόκου - 19 Νοέμβριος 2020, 12:50

Η Norwegian Air Shuttle υπέβαλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, ώστε να κερδίσει χρόνο για να αναδιοργανώσει το χρέος της.


Δύο από τις κύριες θυγατρικές του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους θα υποβάλουν αίτηση για μια “εξεταστική διαδικασία” στην Ιρλανδία, κάτι που η Norwegian, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου, θα της αγοράσει χρόνο για να αναδιοργανώσει το χρέος της, να μειώσει το κόστος και να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια.

“Η αναζήτηση προστασίας για αναδιοργάνωση βάσει της ιρλανδικής νομοθεσίας είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Norwegian προς όφελος των υπαλλήλων, των πελατών και των επενδυτών μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jacob Schram. “Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, που θα μας επιτρέψουν να αναδυθούμε ως μια οικονομικά ισχυρότερη και ασφαλής αεροπορική εταιρεία”.

Η εξεταστική διαδικασία στην Ιρλανδία παρέχει στις εταιρείες 100 ημέρες προστασίας από τους πιστωτές της. Η Norwegian δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έχει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Όσλο και να λειτουργεί το δίκτυό της, το οποίο έχει εν τω μεταξύ περιοριστεί σε λίγες εσωτερικές διαδρομές.

Η νορβηγική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε μια δεύτερη “διάσωση” για την αεροπορική εταιρεία, λέγοντας ότι αυτό δε θα ήταν ορθή χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top