Τελευταία νέα
ΑρχικήBill Gates: 'Το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών θα εξαφανιστεί'
MICE

Bill Gates: 'Το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών θα εξαφανιστεί'

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψής της, Teams έχει πλέον 115 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, από 32 εκατομμύρια στις αρχές Μαρτίου.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, προέβλεψε την περασμένη Τρίτη ότι “πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% εργασιών ημερών στο γραφείο θα εξαλειφθούν”.

Μιλώντας online στο συνέδριο Dealbook των New York Times ο Gates είπε ότι η πανδημία έχει αλλάξει μόνιμα τα πράγματα.

“Θα υπάρχει ένα πολύ υψηλό όριο που θα πρέπει να υπάρξει για να κάνει κανείς πραγματικά ένα επαγγελματικό ταξίδι και θα υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορεί να δουλέψει από το σπίτι τον περισσότερο καιρό”.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψής της, Teams έχει πλέον 115 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, από 32 εκατομμύρια στις αρχές Μαρτίου.

Ο Gates, του οποίου το ίδρυμα εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο κατά του COVID-19, καθώς και με άλλα παγκόσμια προβλήματα στον τομέα της υγείας, είπε ότι πετά τακτικά στη Νέα Υόρκη για συμμετοχή του σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και οι πέντε φέτος έγιναν ψηφιακά.

Σε ένα podcast αυτήν την εβδομάδα με την Αμερικανίδα ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και συγγραφέα Rashida Jones, δήλωσε: “Δεν έχω μεταβεί πάει στα γραφεία του ιδρύματος ή σε επαγγελματικό ταξίδι από τις αρχές Μαρτίου.

Τις περισσότερες φορές θα έκανα επαγγελματικά ταξίδια, θα συμμετείχα σε πολλά συνέδρια για διάφορες ασθένειες και για να κερδίσω χρήματα βοηθώντας τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα καθόμουν στο γραφείο μαζί με συναδέλφους. Και έτσι η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς. Ντρέπομαι που παραδέχομαι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα τώρα που μου αρέσουν. Είναι ένα απλούστερο καθημερινό πρόγραμμα. Αν είναι να οδηγήσω για να πάω κάπου, δεν υπάρχει κίνηση”.

Ο Gates παραδέχθηκε στο συνέδριο Dealbook ότι δεν έχει κάνει κανέναν νέο “επαγγελματικό φίλο” από την αρχή της πανδημίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024