Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Bill Gates: 'Το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών θα εξαφανιστεί'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Νοέμβριος 2020, 09:19

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψής της, Teams έχει πλέον 115 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, από 32 εκατομμύρια στις αρχές Μαρτίου.


Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, προέβλεψε την περασμένη Τρίτη ότι “πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% εργασιών ημερών στο γραφείο θα εξαλειφθούν”.

Μιλώντας online στο συνέδριο Dealbook των New York Times ο Gates είπε ότι η πανδημία έχει αλλάξει μόνιμα τα πράγματα.

“Θα υπάρχει ένα πολύ υψηλό όριο που θα πρέπει να υπάρξει για να κάνει κανείς πραγματικά ένα επαγγελματικό ταξίδι και θα υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορεί να δουλέψει από το σπίτι τον περισσότερο καιρό”.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψής της, Teams έχει πλέον 115 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, από 32 εκατομμύρια στις αρχές Μαρτίου.

Ο Gates, του οποίου το ίδρυμα εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο κατά του COVID-19, καθώς και με άλλα παγκόσμια προβλήματα στον τομέα της υγείας, είπε ότι πετά τακτικά στη Νέα Υόρκη για συμμετοχή του σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και οι πέντε φέτος έγιναν ψηφιακά.

Σε ένα podcast αυτήν την εβδομάδα με την Αμερικανίδα ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και συγγραφέα Rashida Jones, δήλωσε: “Δεν έχω μεταβεί πάει στα γραφεία του ιδρύματος ή σε επαγγελματικό ταξίδι από τις αρχές Μαρτίου.

Τις περισσότερες φορές θα έκανα επαγγελματικά ταξίδια, θα συμμετείχα σε πολλά συνέδρια για διάφορες ασθένειες και για να κερδίσω χρήματα βοηθώντας τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα καθόμουν στο γραφείο μαζί με συναδέλφους. Και έτσι η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς. Ντρέπομαι που παραδέχομαι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα τώρα που μου αρέσουν. Είναι ένα απλούστερο καθημερινό πρόγραμμα. Αν είναι να οδηγήσω για να πάω κάπου, δεν υπάρχει κίνηση”.

Ο Gates παραδέχθηκε στο συνέδριο Dealbook ότι δεν έχει κάνει κανέναν νέο “επαγγελματικό φίλο” από την αρχή της πανδημίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top