Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚΥΚΛΟΣ: 'Οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας συρρίκνωσαν τα νόμιμα καταλύματα'
Τουριστικά καταλύματα

ΚΥΚΛΟΣ: 'Οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας συρρίκνωσαν τα νόμιμα καταλύματα'

Οι 3 στους 4 τουρίστες, μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε θα ελεγχθούν ποτέ, αν πληρούν έστω και τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους πελάτες τους, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ'.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (11/2020) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), στις Κυκλάδες το 73% των διαθέσιμων κλινών είναι σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

“Συγχαρητήρια (!) στις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, που κατάφεραν να συρρικνώσουν τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, στο 1/4 του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών”, λέει ο κ. Αντώνης Καρατάσος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ“.

“Δηλαδή”, συνεχίζει, “οι 3 στους 4 τουρίστες, μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε θα ελεγχθούν ποτέ, αν πληρούν έστω και τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους πελάτες τους! Οι 3 στους 4 τουρίστες, δεν καταβάλλουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου και των Δήμων, ούτε ένα λεπτό του ευρώ, για ΦΠΑ, τέλη παρεπιδημούντων, φόρο διαμονής! Ενώ το 2015 το 95% των τουριστών έμεναν σε αδειοδοτημένα και ελεγμένα τουριστικά καταλύματα, το 2020 το ποσοστό έγινε 27%. Εκπληκτική πρόοδος!”

Και ο πρόεδρος της “ΚΥΚΛΟΣ” καταλήγει: “Προφανώς σε 1-2 χρόνια η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εξαφανίσει όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων… Κάπως περίεργα υλοποιείται το όραμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024