Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργίες στις 25-26/11 των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω του νομοσχεδίου για την ΑΠΑ
Αερομεταφορές

Απεργίες στις 25-26/11 των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω του νομοσχεδίου για την ΑΠΑ

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας θεωρεί ότι η δημιουργία μιας ΑΠΑ 'με ανεξέλεγκτες και υπέρμετρες εξουσίες που δεν συνάδουν με αυτές μιας ανεξάρτητης αρχής με δημόσιο χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τη μετατροπή της ΥΠΑ από Αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία σε ΝΠΔΔ, ούτε επιλύουν τα ουσιαστικά προβλήματα της Υπηρεσίας, ούτε επιβάλλονται από καμία ευρωπαϊκή απαίτηση'.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, “με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%”.

“Μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου ‘Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών” στις επιτροπές της Βουλής και διαπιστώνοντας ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξακολουθεί να κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία τους για το υπηρεσιακό και εργασιακό τους μέλλον, εξακολουθούμε να αντιδρούμε στη στάση που επέλεξε να κρατήσει, υιοθετώντας την μέθοδο του αιφνιδιασμού και της υπέρμετρης επίδειξης ισχύος”, αναφέρει η Ένωση.

“Το Υπουργείο επιμένει στην αμετακίνητη στάση του, μη λαμβάνοντας υπόψη του το εύθραυστο υπό διαμόρφωση περιβάλλον στον τομέα των Αερομεταφορών και αγνοώντας τις πρακτικές όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες στρέφονται ξεκάθαρα στην κρατικοποίηση μεγάλων αεροπορικών εταιρειών-κολοσσών και την κρατική ενίσχυση των Παρόχων Αεροναυτιλίας, προκειμένου να επιβιώσουν εν μέσω πανδημίας COVID-19.

Παράλληλα, τα προβλήματα στην διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων που τεχνηέντως δημιουργούνται από το Υπουργείο, δεν έχουν επιλυθεί, εξακολουθώντας να απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό το σύνολο των εργαζομένων της ΥΠΑ. Μάλιστα έχουν συνδεθεί απροκάλυπτα και εντελώς εκβιαστικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, εξυπηρετώντας ως μοχλός πίεσης την απόλυτη αποδοχή του νομοσχεδίου χωρίς την δυνατότητα ισχυρής και μακροπρόθεσμης αντίδρασης από την πλευρά των εργαζομένων.

Μένουμε πιστοί στην ισχυρή μας πεποίθηση ότι:
– η δημιουργία μιας ΑΠΑ με ανεξέλεγκτες και υπέρμετρες εξουσίες που δεν συνάδουν με αυτές μιας ανεξάρτητης αρχής με δημόσιο χαρακτήρα, σε συνδυασμό με
– την μετατροπή της ΥΠΑ από Αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία σε ΝΠΔΔ,
ούτε επιλύουν τα ουσιαστικά προβλήματα της Υπηρεσίας, ούτε επιβάλλονται από καμία ευρωπαϊκή απαίτηση, αλλά αντίθετα παραβιάζονται ξεκάθαρα ευρωπαϊκοί κανονισμοί με επιπτώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων και διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα και παραβλέπεται ο ευαίσθητος εθνικός χαρακτήρας της Υπηρεσίας.

Ζητάμε
– την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ.
– την ομαλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των δεδουλευμένων του προσωπικού (νυχτερινά, εξαιρέσιμα και αποζημιώσεις Eurocontrol)
– την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%.

Στα πλαίσια των αντιδράσεων μας, έχουμε προκηρύξει τις εξής απεργιακές κινητοποιήσεις:

EEEKE 25/11/2020, 06:00-12:00 στάση εργασίας, 26/11/2020 24ωρη
ΕΝΗΜΑΕΚ 25/11/2020, 12:00-18:00 στάση εργασίας, 26/11/2020 24ωρη.

Τέλος, ζητούμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την όποια ταλαιπωρία θα υποστεί λόγω των κινητοποιήσεων μας. Διαβεβαιώνουμε ότι όλες οι ενέργειές μας στοχεύουν στη διατήρηση τόσο των ποιοτικών και οικονομικών υπηρεσιών αεροναυτιλίας, όσο και της ασφάλειας του επιβατικού κοινού, που διαχρονικά παρέχει και εγγυάται η ενιαία και δημόσια ΥΠΑ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024