Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Σχέδιο για απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων από τη Βρετανία στις 15 Δεκεμβρίου

Τατιάνα Ρόκου - 24 Νοέμβριος 2020, 09:48

Το νέο σχέδιο θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες που δε βρίσκονται στον κατάλογο της κυβέρνησης με τις ασφαλείς χώρες όσον αφορά στον νέο κορονοϊό (Γαλλία, η Ιταλία, Ισπανία κ.λπ.) και έναν αριθμό άλλων μεγάλων προορισμών που είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των Βρετανών τουριστών.


Η Βρετανία πρόκειται να εισαγάγει ένα νέο σύστημα στις 15 Δεκεμβρίου βάσει του οποίου θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου να κάνουν τεστ για την COVID-19 έπειτα από καραντίνα πέντε ημερών και στην περίπτωση που αυτό είναι αρνητικό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση για περαιτέρω αυτοαπομόνωση.

Οι αεροπορικές και οι λοιπές εταιρείες της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας ζητούσαν την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου εδώ και μήνες, καθώς έχουν υποστεί καταστροφικές συνέπειες από τον κανονισμό για τήρηση καραντίνας 14 ημερών, ο οποίος λειτουργεί αποτρεπτικά γι’αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν.

“Η κίνηση αυτή θα προσφέρει την ασφάλεια σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν να κάνουν κράτηση για διεθνείς πτήσεις, γνωρίζοντας ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους και να τεθούν σε απομόνωση για μικρότερο χρονικό διάστημα αν είναι αρνητικό το τεστ τους”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, διά του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps.

“Θα υποστηρίξουμε επίσης την ανάκαμψη των εσωτερικών αερομεταφορών, με ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης, ύψους έως 8 εκατ. λιρών ανά αεροδρόμιο, για τα βρετανικά εμπορικά αεροδρόμια”, συμπλήρωσε ο κ. Shapps. “Αυτό θα υποστηρίξει τις ζωτικές επιζειρήσεις, θα διατηρήσει την απασχόληση και θα ενισχύσει κρίσιμες, τοπικές οικονομίες, ώστε να ανακάμψει η χώρα”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το νέο σχέδιο θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες που δεν βρίσκονται στον κατάλογο της κυβέρνησης με τις ασφαλείς χώρες όσον αφορά στον νέο κορονοϊό, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και ένας αριθμός άλλων μεγάλων προορισμών που είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς μεταξύ των Βρετανών τουριστών.

Όσοι ταξιδέψουν στην Αγγλία αεροπορικώς, με πλοίο ή τρένο από τις 15 Δεκεμβρίου και θέλουν να επωφεληθούν του σχεδίου αυτού θα πρέπει να κάνουν κράτηση για ένα διαγνωστικό τεστ σε έναν ιδιωτικό πάροχο από αυτούς που περιλαμβάνονται σε έναν εγκεκριμένο από την κυβέρνηση κατάλογο προτού ταξιδέψουν, όπως επίσης και να συμπληρώσουν την αίτηση που επιτρέπει τον εντοπισμό τους. Οι ίδιοι θα πρέπει να πληρώσουν για το τεστ που θα κάνουν αφού τηρήσουν καραντίνα πέντε ημερών μετά την άφιξή τους στην Αγγλία. Από αυτούς που αποφασίζουν να μην κάνουν το τεστ θα εξακολουθήσει να απαιτείται να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

“Με αυτήν την ανακοίνωση υπάρχει πλέον φως στην άκρη του τούνελ όχι μόνον για τους αερομεταφορείς και τις αεροπορικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για τους καταναλωτές που θέλουν να φύγουν για τα Χριστούγεννα και αργότερα”, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Airlines UK, Tim Alderslade.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top