Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

IATA Travel Pass Key: Ευρεία έναρξη τεστ COVID-19 για ανοιχτά σύνορα

Τατιάνα Ρόκου - 24 Νοέμβριος 2020, 12:51

Το πρώτο, πιλοτικό διασυνοριακό IATA Travel Pass προγραμματίζεται αργότερα μέσα στο χρόνο και η κυκλοφορία του για το α' τρίμηνο του 2021.


Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του IATA Travel Pass, ενός ψηφιακού “δελτίου υγείας” για το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων.

Οι κυβερνήσεις αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα τεστ ως μέσο περιορισμού των κινδύνων εισαγωγής του COVID-19 στις χώρες τους όταν ανοίγουν εκ νέου τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες, χωρίς μέτρα καραντίνας. Το IATA Travel Pass θα διαχειρίζεται και θα επαληθεύει την ασφαλή ροή των απαραίτητων πληροφοριών των τεστ ή των εμβολίων μεταξύ κυβερνήσεων, αεροπορικών εταιρειών, εργαστηρίων και ταξιδιωτών.Η IATA ζητά συστηματική χρήση τεστ για COVID-19 για όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες και την υποδομή ροής πληροφοριών που απαιτείται, ώστε να επιτραπεί κάτι τέτοιο, από:

  • Κυβερνήσεις που διαθέτουν τα μέσα για την επαλήθευση της αυθεντικότητας των τεστ και της ταυτότητας εκείνων που παρουσιάζουν τα πιστοποιητικά των τεστ.
  • αεροπορικές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες στους επιβάτες τους σχετικά με τις απαιτήσεις για τεστ και να επαληθεύουν ότι ένας επιβάτης πληροί τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψει
  • εργαστήρια με τα μέσα για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών σε επιβάτε, αναγνωρισμένα από τις κυβερνήσεις και, τέλος,
  • ταξιδιώτες με ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για τεστ, όπου μπορούν να ελεγθούν ή να εμβολιαστούν, καθώς και τα μέσα για την ασφαλή μεταφορά των πληροφοριών που αφορουν τα τεστ σε αεροπορικές εταιρείες και σε συνοριακές αρχές.

“Σήμερα τα σύνορα είναι διπλοκλειδωμένα. Τα τεστ είναι το πρώτο κλειδί που επιτρέπει τα διεθνή ταξίδια χωρίς μέτρα καραντίνας. Το δεύτερο κλειδί είναι η παγκόσμια υποδομή πληροφοριών που απαιτείται για την ασφαλή διαχείριση, κοινή χρήση και επαλήθευση δεδομένων των τεστ που ταιριάζουν με τις ταυτότητες των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συνοριακών ελέγχων. Αυτή είναι η δουλειά του IATA Travel Pass. Θα το διαθέσουμε στην αγορά τους επόμενους μήνες, για να καλύψουμε τις ανάγκες των διαφόρων ταξιδιωτικών ‘κυψελών’ που έχουν δημιουργθεί και των ‘διαδρόμων’ δημόσιας υγείας που αρχίζουν να λειτουργούν”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γγενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Το πρώτο, πιλοτικό διασυνοριακό IATA Travel Pass προγραμματίζεται αργότερα μέσα στο χρόνο και η κυκλοφορία του για το α’ τρίμηνο του 2021.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top