Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Απαισιόδοξη η αεροπορική βιομηχανία για το 2021, με προβλεπόμενο έλλειμμα 118,5 δισ. δολ.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Νοέμβριος 2020, 10:19

Οι επιβάτες αναμένεται να μειωθούν σε 1,8 δισεκατομμύριο φέτος από 4,5 δισ. το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IATA, και θα ανακάμψουν μόνο μερικώς, στα 2,8 δισεκατομμύρια, την επόμενη χρονιά. Τα επιβατικά έσοδα για το 2020 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 69%, στα 191 δισ. δολ.


Οι αεροπορικές εταιρείες πρόκειται να απωλέσουν συνολικά 157 δισ. δολ. το 2020, αλλά και την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, αναθεωρώντας περαιτέρω επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τη βιομηχανία ως απάντηση σε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν βασικές αγορές.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, που τον Ιούνιο είχε προβλέψει 100 δισ. δολ. σε απώλειες για μια περίοδο δύο ετών, ανέφερε ότι τώρα προβλέπει μόνο για φέτος έλλειμμα 118,5 δισ. δολ. και 38,7 δισ. δολ. επιπλέον για το 2021.

Οι αριθμοί των επιβατών αναμένεται να μειωθούν κατά 60% στο 1,8 δισ. φέτος από τα 4,5 δισ. το 2019, όπως εκτιμά η IATA, και θα ανακάμψουν μόνο μερικώς στα 2,8 δισ. την επόμενη χρονιά. Αυτό θα ήταν ένα δισεκατομμύριο περισσότεροι ταξιδιώτες από το 2020, αλλά ακόμα θα υπάρχει έλλειμα κατά 1,7 δισ. ταξιδιώτες σε σύγκριση με το 2019. Τα έσοδα από επιβάτες για το 2020 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 69% στα 191 δισ. δολ.Οι εκτιμήσεις προβλέπουν το εκ νέου άνοιγμα κάποιων συνόρων έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, χάρη στο συνδυασμό των τεστ COVID-19 και της ανάπτυξης εμβολίων.

“Αυτή η κρίση είναι καταστροφική και αδιάκοπη. Οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν το κόστος κατά 45,8%, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν κατά 60,9%. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα χάσουν 66 δολ. για κάθε επιβάτη που μεταφέρεται φέτος, με συνολική καθαρή απώλεια 118,5 δισ. δολ. Αυτή η απώλεια θα μειωθεί απότομα κατά 80 δισ. δολ. το 2021. Η προοπτική απώλειας 38,7 δισ. δολ. το επόμενο έτος δεν επιφέρει εορτασμούς. Πρέπει να ξανανοίξουμε τα σύνορα με ασφάλεια χωρίς καραντίνα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να πετούν ξανά. Και με τις αεροπορικές εταιρείες να αναμένεται να συνεχίσουν να ‘αιμορραγουν’ σε μετρητά τουλάχιστον μέχρι το δ’ τρίμηνο του 2021, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Η IATA επανέλαβε το αίτημά της προς κυβερνήσεις προκειμένου να αντικατασταθεί το καθεστώς της καραντίνας με εκτεταμένα προγράμματα διενέργειας τεστ.

“Βλέπουμε χώρες σταδιακά να μας ακούν”, δήλωσε Alexandre de Juniac, επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες για τεστ που είναι ήδη σε εξελίξη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. “Ενώ κάποιες κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες, όπως η αυστραλιανή Qantas, λένε ότι πιθανόν να απαιτηθεί ο εμβολιασμός των επιβατών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η προσέγγιση αυτή δεν αναμένεται να αποδώσει παντού. Θα αποτρέψει τον κόσμο που αρνείται (το εμβόλιο) από το να ταξιδέψει. Η συστηματική διενέργεια τεστ είναι ακόμα πιο κρίσιμη για το άνοιγμα των συνόρων παρά το εμβόλιο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top