Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η εγκάρδια φιλοξενία φέρνει τους Ολλανδούς τουρίστες στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 25 Νοέμβριος 2020, 11:35

Το 36% των επισκεπτών του Griekenland.net δηλώνει ότι η ελληνική φιλοξενία είναι ο λόγος που θέλουν να έρθουν για διακοπές στη χώρα. Το 16% των συμμετεχόντων επιλέγει τον ήλιο, τη θάλασσα και την παραλία, ενώ ένα σημαντικό 16% των Ολλανδών επιλέγουν την ελληνική κουζίνα ως το λόγο για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.


Κάθε χρόνο, το Griekenland.net οργανώνει μια διαδικτυακή έρευνα για το τι αρέσει στους Ολλανδούς τουρίστες σχετικά με την Ελλάδα. Συνολικά 1.279 επισκέπτες της δημοφιλούς τουριστικής διαδικτυακής πύλης συμμετείχαν στη δημοσκόπηση τους τελευταίους μήνες. Όπως και πέρυσι, η ελληνική φιλοξενία αναφέρεται συχνά. Φέτος, με το 36% όλων των ψήφων, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Ολλανδοί θέλουν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα.

Ο ήλιος, η θάλασσα και η παραλία συνδέονται άρρηκτα με την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. Για το 16% των συμμετεχόντων στην έρευνα αυτός είναι ο κύριος λόγος για να ταξιδέψουν για παράδειγμα, στην Κρήτη ή τη Ζάκυνθο. Το ελκυστικό μεσογειακό κλίμα των ελληνικών νησιών και της ηπειρωτικής χώρας επηρεάζει επίσης σημαντικά, επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα περισσότερα ταξίδια από την Ολλανδία στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

“Μπορείτε ακόμη να πάτε διακοπές στην Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες. Ακόμα κι αν είναι ένα διαφορετικό είδος χαλάρωσης και δεν είναι γνωστό ακόμη, η Ελλάδα είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός 365 ημερών. Πρόκειται να ξεκινήσουμε περισσότερες προσφορές για αυτήν την ταξιδιωτική περίοδο όταν μας επιτραπεί να ταξιδέψουμε ξανά”, λέει ο Bas Wanrooij, ιδιοκτήτης του Griekenland.net.

Οι Ολλανδοί ανακαλύπτουν επίσης όλο και περισσότερο την ελληνική γαστρονομία. Οι ίδιοι οι Έλληνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, προετοιμάζοντας τοπικά πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες. Το 16% των Ολλανδών ερωτηθέντων επιλέγουν την ελληνική κουζίνα ως το λόγο για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Οι ελληνικοί αρχαιολογικοί χώροι διατηρούν επίσης το ενδιαφέρον τους, κατά συνέπεια, οι Ολλανδοί τουςε επισκέπτονται τακτικά κατά τη διάρκεια διαμονής τους στη χώρα. Επίσης, άλλοι λόγοι που οι Ολλανδοί επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό την εποχή της πανδημίας είναι η φύση, η κοινωνικότητα και η αίσθηση ασφάλειας.

Λόγοι επιλογής της Ελλάδας ως προορισμού
  • Ελληνική φιλοξενία: 36%
  • Ήλιος, θάλασσα και παραλία: 16% Ελληνική γαστρονομία: 16%
  • Κλίμα: 10%
  • Πολιτιστικά αξιοθέατα: 9%
  • Φύση: 5%
  • Κοινωνικότητα: 5%
  • Ασφάλεια: 3%

Πηγή: Griekenland.net 11/2020

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top