Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Βρετανία 'ανοίγει' τα διεθνή ταξίδια από τα μεσάνυχτα της 2ας Δεκεμβρίου
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία 'ανοίγει' τα διεθνή ταξίδια από τα μεσάνυχτα της 2ας Δεκεμβρίου

Η περίοδος καραντίνας για άτομα που επιστρέφουν στο Ην.Βασίλειο από προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ταξιδιωτικών 'διαδρόμων' θα μειωθεί από τις 15 Δεκεμβρίου, αν κάνουν τεστ COVID-19 την πέμπτη ημέρα. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, θα απαλλαγούν από καραντίνα, εάν είναι θετικό θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Όσοι Βρετανοί θέλουν να ταξιδέψουν για τουρισμό στο εξωτερικό θα μπορούν να το πράξουν, μόλις αρθεί το τελευταίο lockdown τα μεσάνυχτα της 2ας Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε στο BBC ότι δε θα υπάρχει απαγόρευση διεθνών ταξιδιών, ακόμη και για όσους ζουν σε περιοχές της κατηγορίας 3. Πιο συγκεκριμένα, είπε στο πρόγραμμα Radio 4 Today ότι όσο άτομα ακόμη και από περιοχές υψηλότερου κινδύνου πάνε κατευθείαν σε ένα αεροδρόμιο “αυτό είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν”.

Είπε ακόμη ότι οι νέοι, βαθμιαίοι περιορισμοί που θα αντικαταστήσουν το εθνικό lockdown στις 3 Δεκεμβρίου θα εμποδίσουν μόνο άτομα από τις περιοχές υψηλού κινδύνου να ταξιδέψουν στο εσωτεριό της υπόλοιπης χώρας.

Ωστόσο, οι κάτοικοι θα είναι ελεύθεροι να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές για να ταξιδέψουν διεθνώς, αρκεί να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες στον προορισμό τους και την καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν επιστρέφουν από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο ταξιδιωτικών “διαδρόμων”.

Ο κ. Shapps είπε στο BBC ότι η κυβέρνηση δεν είχε τη διάθεση να πει στους ανθρώπους ότι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, παρ’όλο που έχει επιβάλει απαγόρευση για όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια από την έναρξη του δεύτερου lockdown. “Θα μπορέσετε να ταξιδέψετε ξανά μετά τις 2 Δεκεμβρίου“, πρόσθεσε. “Προφανώς, θα πρέπει να είστε λογικοί και προσεκτικοί με αυτό”.

Ο κ. Shapps έχει ήδη ανακοινώσει ότι η περίοδος καραντίνας για άτομα που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ταξιδιωτικών διαδρόμων θα μειωθεί από τις 15 Δεκεμβρίου, αν κάνουν τεστ COVID-19 την πέμπτη ημέρα. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, θα απαλλαγούν από καραντίνα, εάν είναι θετικό θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

“Η νέα μας στρατηγική όσον αφορά τα τεστ θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε πιο ελεύθερα, να δούμε τους αγαπημένους μας και να επανεκκινήσουμε διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δίνοντας στους ανθρώπους την επιλογή να ελεγχθούν την πέμπτη ημέρα, υποστηρίζουμε επίσης την ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς συνεχίζει να ανακάμπτει από η πανδημία”.

Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία εξετάζουν ένα παρόμοιο καθεστώς, ενώ η Ουαλία δήλωσε ότι “υποστήριζε κατ’αρχήν τις προτάσεις για ένα πρόγραμμα ‘Test and Release'”. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας είπε: “Θα πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο προτού λάβουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με την αλλαγή των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ουαλία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024